Radioaktivni Kutak (Perpetuum Grow)

RadioaktivniRadioaktivni član
uređeno Veljača 1 u Kućni uzgoj kanabisa

Poštovani Posjetioče, čitaš na vlastitu odgovornost.

Nemoj ovo pokušavati kod kuće. Osim ako ne želiš. Onda pokušaj.

Low budget - stress free grow


*Disclaimer: Niti jedna biljka nije ozljeđena i ne trpi kako ni duševnu tako ni tjelesnu bol. Budite bez brige znam što radim (više manje). Više je manje.


     Dakle, cijenjena publiko, trenutni grow je započeo prije više od 200 dana ako ja dobro brojim, prve 3 sjemenke su nikle 12.06.2018. od te tri 1 je bila cura, dečkići nisu poživjeli. U tih 200 i kusur dana sve je posloženo do te mjere da mi vrag ne da mira (o tome kasnije kad stignu svi djelovi). Plan je growati udarnički cijelu godinu, uz nekakvu malenu pauzu od 15-tak dana, čisto radi godišnjeg i remonta pogona za proizvodnju i preradu.

    Trenutno udaram samo autoflower, čisto da mogu u istom prostoru raditi vege i cvat, pred ljeto možda metnem jednu foto u veliki pot ili 20 u male ali otom potom, ljeto je još daleko a automata ima dovoljno.

Box: ormar vulgaris, bijela iverica, 18mm, 205x70x55, podjeljen u dva dijela, donji za klijanje/vegetaciju (visina oko 50 cm biti će u pogonuu uskoro svečano obećavam) trenutno služi kao smetlište/skladište i gornji kao sunčalište za mlađe punoljetnice i dame u najboljim godinama. Evo kakva takva slika u biti kolaž ali da steknete dojam

Za ovakvo stanje u boxu (ali samo u pozitivnom smislu govorim, nema zle krvi među nama) osim mene najjzaslužniji (ili odgovorniji kako god hoćete) su @Flo koji me indirektno nagovorio na mikorizu i Tema1 (ako je tu neznam mu nick) koji me nagovorio da povećam litražu posuda. Fino ste me usosili drugovi.

Rasveta: Diy Led e27 panel ca 150W, ništa specijalno, malo drva, malo aluminija, grla se štelaju po visini +/- 5 cm, dušu dalo za iznivelati razne oblike žarulja, na vrh svega ventilator fi18 iz hlađenja za laptope koji hladi panel, vrti se na 5v punjaču od mobitela preko usb porta.

Ventilacija: 24/7 Antec True quiet 600/1000 ok/min fi 12 - izbacuje topli zrak van boxa (viša brzina)
                          Antec True quiet 600/800 ok/min fi 14 - pravi vjetar po boxu (niža brzina)
Solidni ventilatori, skoro nečujni, do ljeta će biti jedno 4 komada za izbacivanje zraka sa posebnim prekidačima pa ću ih paliti prema potrebi i 2 za mješanje.

Grijanje: Dvi čajna mejd grijaće ploče za reptile, 20W snage, rade na ca 50%, temperatura idealna, cijena skoro mukte, oko 7E komad. Ovakve samo sa EU utikačem i od 20W, na slici je od 7w te su za klijanje dušu dale, tako mi kažu.
httpsae01alicdncomkfHTB1jUGvJ4SYBuNjSsphq6zGvVXaZPet-Temperature-Reptile-Heating-Pad-Electric-Blanket-Heat-Mat-Reptile-Brooder-Incubator-Pet-Heating-Pad-EUjpg_640x640jpg

Supstrat i prihrana: Do sada sam koristio Terra osmocote, neloša zemlja sad sam na Compo sana za rajčice i (čisto subjektiivni dojam) mislim da je bolja nego osmocote. Malo blaža i dosta finije strukture.
httpswwwbauhaushrmediacatalogproductcache1image560x9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e952626970003jpg
za pripremu supstrata obično u mix ide nešto kokosa i perlita, najbolje mi se pokazalo kokosa do 20% perlita do 10%, sve više je po meni pretjerivanje i izlet u hidro uzgoj i onda tu ima 100 hebada oko PH i EC i zaljevanja, svašta nešto, uglavnom kompliciranje koje treba izbjegavati.

Borbenii komplet za sve faze rasta je krajnje jednostavan, dozira se odokativnim metodama ali samo kad biljke traže. Dotična firma brije na neke homeopatske spike, (ponešto o tome znam), održivu poljoprivredu ovo ono, bla bla, do sad sve što sam isprobao radi sasvim zadovoljavajuće. Cijena dosta povoljna.


Od ostale opreme imam sve ali ne koristim ništa (PH i EC metri čekaju nekakvo ozbiljnije njesra do kojeg ne bi smjelo doći), Vlagomjer se smuca po boksu ali ne sjećam se da su mi te brojke bile bitne, Termometar je neophodan i nezaobilazan kad se radi u malom prostoru, volio bi da ima 4 sonde ali što je tu je. Tajmera ima par komada, mikroskop isto, žice, konca, raznih kracapalaca. I četkica za zube.

Evo samo par grupnih fotkica, pojedinačne i malo o sortama će kasnije ili sutra, umorilo me ovo pisanje

Do tipkanja stojte mi dobroOznačeno:
«1345

Komentari

 • Fine to sve izgleda, nego jesi šta na tom panelu mjenjao ili je ostao isti?
 • samo žarulje do sad :3 ide sad novi panel u bližoj budućnosti, isto diy jeftilen made in čajna
 • HHermicHHermic moderator
  Radioaktivni ma ima tu mjesta nemoj tako... To izgleda jako dobro... Mixer box... Samo jako... 
 • RadioaktivniRadioaktivni član
  uređeno Siječanj 30
  Dakle, situacija je sljedeća, do sad odrađeno

  trenutno u boxu:
  18/6
  temp dan/noć
  28/20 c
  vlaga min/max
  35-50 %
  cca 150 w Led e27


  White Widow
  Linda seeds
  10/12
  pot 7L
  topirana u debelom cvjetanju (poluslučajno), nije bio pametan potez nikako, ima još par dana pa ide pod nož

  Mlada nada
  Auto Amnesia
  Seedsman
  2/12
  pot ?
  topirana u 13tom danu života, ako sve bude po planu 4 topa i šaka šišaka na kraju, odma u startu je u zemlju dodana 1 žličica mikorize, dobila je par kapljica hrane nakon topiranja reći bi da joj godi, još malo do presađivanja...

  Auto Kush
  Seedsman
  10/9
  pot 7L
  znači papiri lažu za min 3 tjedna, kod ove samo vitamini + hrana niks bakterije (kasnije su tek ušle u postavu), sasvim solidna biljka, zahvalna za lst, dobro podnosi čupkanje, dosta tvrdi cvjetovi a ima još 10-15 dana da se debljaju i onda nekih 10-tak da dozriju (slobodna procjena, bumo videli)


  Purple Kush
  Linda Seeds
  6/8
  pot 6L (okrugli)
  tu sam ima neku ideju koja ni blizu nije izrealizirana, biljka je izmakla kontroli, ona je na full kompletu osim ovoga za plod jer ploda još nigdi, za automata je hebeno spora, koliko tu ulogu može imati dodavanje miokrize i 36 w plavog spekra (to se jedino izmjenilo u boksu) nemam pojma. Uglavnom nekako je to sve u livel stavljeno i sad čekam da me ubije kad krene strech, kropanje debelo joj ne gine. Imam neki osjećaj da joj je predobro u životu i da to odgađa aktivaciju ruderalis gena na neki način, možda je vani na buru bacim dva dana da se malo strese.  stižu lagano reflektori iz kine, 1kom protuvrijednost 1 LED žarulje u kauflandu, sramota, poštarina naravno mukte, živjela narodna republika.

  ovo je fullspectrum od 50 watta 220v (navodno) dimabilni, imam nekih tih diđi miđi po ormaru pa ću probati polemiti, u dolasku su još 1x30w 6500k 3x30w 2700k, 30 kn komad sramota. Budu li se puno grijali dam ih frendu što ribice u akvariju drži.
 • RadioaktivniRadioaktivni član
  uređeno Siječanj 31
  Pripremljena je zemlja za presađivanje ove mlade nade, ipak ide 6L, dva su razloga, posuda od 4L je tek neznatno manja po tlocrtu, po visini dosta, budući očekujem da se p.kush još rastegne svaki cm razlike u visini je dodtna zahebancija -
  Compo sana 5,5 L + 0,5 L perlita, 2 čajne žličice mikorize, zaliveno sa 1L vode u koju je dodano 2 čepa onoga za jačanje plodovitog povrća.


  Nakon zalivanja još malo prokopano da se dobro prozrači, kad se malo ugrije (toplom vodom je zalivano pa će brzo) ubacujemo damicu u njen novi dom. 4 grane na 4 strane svita. 


  @HHermic taman mista za još jednu što ne?

  Ozbiljno, moga bi još jednu, bar u boci od 2-3 litre da mi raste?

  lp


 • Ma divota  ;)
 • a još, ovo je tek zagrijavanje....
 • HHermicHHermic moderator
  Ja sam kod sebe zadovoljan tek kada Sam tlocrtno popunio pod boxa... I uvijek Sam za vece kalice... Osim kad nestane onda Mali... Hehe... Ma samo udri... Dok nova izade I ostalo neka iz boxa je I gotova... Samo rotirka... Thumb up
 • 31.01.2019.  01.02.2019., znači 24 sata :)

 • nije ni osjetila presadnju , uziva  B)
Sign In or Register to comment.