Ispada, Magične gljive mogu izliječiti depresiju i tjeskobu


Ispada, Magične gljive mogu izliječiti depresiju i tjeskobu

Magične gljive mogu biti instrumentalno sredstvo za poboljšanje mentalnog zdravlja neizlječivo bolesnih osoba, te olakšati simptome depresije i tjeskobe već mjesecima.

Magične gljive zacjeljuju? U posljednje vrijeme došlo je do porasta psihodeličnih istraživanja, a rezultati su zapanjujući. Ispitivanja objavljena tijekom blagdana potvrdila su da sastojak magičnih gljiva može pomoći onima koji imaju poremećaje raspoloženja povezanih s rakom, kao što su depresija i tjeskoba. Novo istraživanje sugerira da jedna doza fitokemikalije može potaknuti pozitivno mentalno zdravlje mjesecima nakon samo jednog tretmana.

 

Magične gljive olakšavaju depresiju i tjeskobu

Studija otkriva da se jedan ispada magine gljive mogu izlijeiti depresiju i tjeskobu

U studenom 2016., dvije randomizirane i slijepe studije otkrile su da psilocibin, aktivni sastojak u magičnim gljivama, može imati snažnu medicinsku svrhu.

Istraživači sa Sveučilišta u New Yorku i Sveučilišta Johna Hopkina liječili su 80 pacijenata s rakom.

Nakon oko osam sati psihodeličnog iskustva, 73% pacijenata je izjavilo da se osjećaju manje depresivno. 83% je izjavilo da se osjećaju manje zabrinuto nakon samo jedne doze.

Najbolji dio? Rezultati su trajali mjesecima. Krajnja točka studije bila je šest mjeseci prije liječenja, što znači da su za mnoge gljive ublažile anksioznost i depresiju na kraju života sve do pola godine.

To potvrđuje ranije istraživanje iz 2011. koje je otkrilo da jedna doza psilocibina može uzrokovati trajne promjene osobnosti u odraslih. U ovom slučaju, antidepresivni učinci su trajali najmanje godinu dana u do 60% bolesnika.

Obje studije (i mnoge druge o psilocibinu) objavljene su u broju časopisa Journal of Pharmacology iz prosinca 2016. godine  .

Sigurno i poticajno okruženje

Studija otkriva da se jedan ispostavlja magine gljive mogu izlijeiti depresiju i tjeskobu

Pacijenti su bili pod nadzorom liječnika i socijalnog radnika tijekom cijelog procesa. Ispitivanja su provedena u vrlo sigurnom i ugodnom okruženju .

Neke su sobe bile opremljene s nekoliko groovy objekata, uključujući kip buddha, ukrasne kućne biljke, himalajska solna svjetiljka, svijeće i neke zamršene umjetnosti. Međutim, mnogi pacijenti su jednostavno navukli par slušalica i masku za oči i usmjerili se prema unutra.

U intervjuu za Atlantik , jedan sudionik objašnjava kako joj je gljivični spoj pomogao nositi se s ne-Hodgkinovim limfomom. Carol Vincent je objasnila da je, nakon što joj je dijagnosticirana, jednom razmislila, pitala se bi li udaranje automobila bilo tako loše.

Nakon sudjelovanja u studiji psilocybina, Vincentov stav se promijenio,

Imam osjećaj da sam kucnuo u nešto veće od mene. Osjećalo se kao da me povezuje sa svemirom.

Ova studija je jedna od nekoliko koja daje novi vjetar psihodeličkim istraživanjima šezdesetih i sedamdesetih godina. Još jednom, progresivni liječnici i znanstvenici pretvaraju se u alternativne, suosjećajne terapije za tjelesne i mentalne zdravstvene tegobe. U slučaju psihodelija, međutim, područje koje se čini najkorisnijim je psihijatrija.

Nedavno je FDA odobrila kliničko ispitivanje MDMA (naziv ulice: ekstazi) u post-traumatskom stresnom poremećaju (PTSP).

Gledaj video

 https://www.facebook.com/fox11la/videos/10157842149530553/?t=23
Sign In or Register to comment.