Ispitivanje impulsa srca

CiliCili admin

Ispitivanje impulsa

Ovaj članak treba podijeliti tehniku ​​testiranja pulsa kako bi se odredio odgovor naše 'urođene inteligencije' na malu količinu (jednu ili dvije kapi) tvari koje se uzimaju usta. To je posebno napisano s učenicima holističke medicine na umu, ali, jednako tako, ove bilješke mogu biti od koristi čitatelju koji pokušava bolje zadužiti svoje zdravlje i želi potražiti pomoć intuitivnog vodiča koji živi u njima kako bi pomogao. na putu.

Koliko god pisac i drugi medicinski herbalisti koje poznaje, duboko cijeni znanstvenu metodu, pulsno testiranje je sve umjetnost. Potpuno subjektivna, uglavnom neobjašnjiva, umjetnost.

Slijedom toga, neće svima odgovarati, ali ako ste spremni početi s pretpostavkom da 'srce zna što srce želi' onda će vam pulsno testiranje vjerojatno imati smisla. J ust ne očekuju znanstveno objašnjenje za „kako” puls može osjetno promijeniti u sekundi degustaciju osoba i očitavanje biljni lijek!

Htjela sam ovu umjetnost nasuprot znanosti istaknuti naprijed, jer mislim da bi osoba mogla učiti, a zatim primijeniti tu metodu na sebe, da zahtijeva određenu količinu spremnosti da prihvati nepoznato i otvori svoje srce i um da proces jednostavnog slušanja, bez iščekivanja, na ono što se događa s kvalitetom i ritmom njihovog pulsa kada uzmu kap ili dvije tvari u usta.

Isto tako, u puls-testiranju netko drugi, vi se povezujete s njihovim srcem, preko njihovog pulsa, na način koji vam omogućuje da osjetite njihovo življenje, pobijedivši 'životnu snagu' i čini se da osoba koja vrši testiranje mora biti spremna ne-osuđujući, prazan um i otvoreno srce da to učine ispravno. To ne podrazumijeva nikakvu posebnu obuku, niti je posebno teško, ali zahtijeva svjesni izbor da bude otvoren, sluša i prihvaća. Doista, svatko to može učiniti, sve dok su voljni napraviti taj izbor i, ako ste sigurni da ćete željeti, onda čitajte dalje.

Filozofija

Čini se da su najvažnije stvari u životu obavijene tajnom. Kako je svemir počeo? Kako je život započeo? Zašto smo ovdje?

Uronjena u svakodnevno čudo samog postojanja, izvanredna je sila, koju bismo mogli nazvati 'Priroda' koja postoji unutar svakog živog bića, bez obzira na to koliko je mala. Ova 'vitalna sila' nam nikada nije tako očigledna kao kad nam je nedostaje, kad smo umorni, bolesni, ili pate, a ipak nekako, često bez ikakvog djelovanja s naše strane, osim da se maknemo s puta, napuniti, ozdraviti, i dobiti bolje, to se samo događa.

Naposljetku, ta izvanredna, samo-iscjeljujuća, prirodna sila vraća nas zdravlju i, ako ne može, moramo pogoršati i opasti. Prema tome, u radu za iscjeljenje, naš cilj mora biti usklađivanje s ovom silom, učiniti sve što je u našoj moći kako bismo uklonili sve što bi ga moglo ometati, dopustiti mu da radi svoj posao.

Biljni lijekovi su sastavni dio našeg kolektivnog putovanja od samog početka. Ti korijeni, cvijeće, lišće i bobice koje pouzdano pomažu u uklanjanju prepreka i hrani snagu samoliječenja prikupljene su i cijenjene već tisućljećima jer smo mogli međusobno razgovarati, jer znanje o tome kada i kako koristiti zatim su ih pažljivo prenijeli kroz svaku sljedeću generaciju.

Sada, u suvremenom svijetu, imamo relativno jednostavan pristup ogromnom broju biljnih lijekova, više nego ikad prije. To je sjajna stvar na mnogim razinama; bilje je 'narodni lijek'. Oni pripadaju svima nama kao što i mi pripadamo samoj Zemlji. Nitko ne može patentirati biljku, nitko ne može preuzeti vlasništvo nad njom, nitko ne može dobiti ekskluzivna prava na njezino korištenje i distribuciju.

Veliki dio motivacije iza rada ljubavi koji je ova živa knjiga bila je osnažiti ljude znanjem i pouzdanjem da mudro i sigurno koriste te velike darove iz prirode za sebe i svoje najmilije.

Međutim, samo zato što su bilje i znanje o njima tako lako dostupni ne znači da su sigurni ili prikladni za korištenje svima i svima. Biljke su moćni, složeni, prirodni lijekovi. Oni nisu vitamini, nisu stvari koje smo navikli imati svaki dan u našoj hrani, one sadrže jake ljekovite tvari na koje naše tijelo reagira na različite načine.

Postoji velika umjetnost da koristite biljnih lijekova mudro. Da bi se prvo znalo što biljka treba uzimati, ali i koliko je potrebno za to i koliko je potrebno za to. Čak i kako ga najbolje kombinirati s drugim biljnim lijekovima kako bi ubrzao i poboljšao njegove učinke.

Znanje je bitno, i ono što se prenosilo kroz mnoge generacije, kao i znanje koje je naučeno kroz objektiv moderne znanosti. Međutim, ono što funkcionira za jednu osobu ne radi uvijek za drugu i samo po sebi znanje se ponekad može pokazati nedovoljnim za vitalni zadatak povezivanja pravih biljnih saveznika s osobom koja je zaglavljena u stanju koje se ne rješava.

Ponekad, u vitalnoj stvari izbora lijeka koji će vam pomoći, osobito u početku ili kada razmišljamo o onim lijekovima koji imaju moć utjecati na našu unutarnju kemiju i ravnotežu na posebno dubokim razinama, možda je pametno stupiti u kontakt s i tražiti vodstvo te inteligentne sile, one koja teče poput rijeke kroz sva živa bića i, kao što su sve stare kulture i tradicije medicine znale, ono što se najbolje može osjetiti i razumjeti na jednom određenom mjestu u tijelu - puls!

najbolje mjesto za testiranje vlastitog pulsa

Tehnika

Upravo u trenutku kada trebamo stupiti u kontakt s našom urođenom inteligencijom, postoji najjednostavnija tehnika koja nam pomaže da napravimo korak u nepoznato. Tehnika koja je odmah dostupna svima, ne zahtijeva nikakvu posebnu obuku ili sposobnost, i jednako je dostupna kao i naša sposobnost da dodirnemo i osjetimo.

Pulse-testiranje se svakako može koristiti s drugim, u stvari često je to puno lakše učiniti netko drugi nego učiniti to sam sa sobom. Ipak, da bi ga dobro učili, prvo se morate upoznati s osjećajem i čitanjem vlastitog pulsa. Pogledajte gornju sliku da biste prikazali najbolju poziciju za početak.

Držite jednu ruku i zapešće u dlanu i omotajte prste oko ručnog zgloba tako da vrhovi prstiju udobno leže preko radijalne arterije, samo unutar kosti, u skladu s bazom vašeg palca.

Ovaj proces učenja slušanja pulsa je sve o čekanju, o dopuštanju da vam nešto dođe umjesto da pokušavate ići na njega, radi se o praznom, otvorenom i prijemčivom.

Uzmite si vremena, opustite se, pomičite prste dok učite kako ih najbolje pronaći, istražite, idite dublje, vratite se mekše, pokušajte dobiti što više kontakta s pulsom.

U idealnom slučaju, i uz praksu, moći ćete osjetiti puls kroz tri prsta u isto vrijeme; prstima s indeksnim, srednjim i prstenom. Ugurajte ih zajedno, kao da svi žele ući i osjetiti.

Nemojte koristiti samo vrhove prstiju, jer tamo ima manje živčanih završetaka nego u jastučićima. Najbolji dio upotrebe je gornja polovica mjesta na kojem se nalaze 'otisci prstiju'. Ovdje su prisutna neka od najosjetljivijih tkiva cijelog tijela. Ta tkiva, ti živci su oni koje želite osjetiti pokret, oblik i 'osjećaj' vašeg pulsa. Imajte na umu da, kada dođe vrijeme da isprobate ovu metodu s drugom, trebat ćete lagano saviti srednji prst tako da su sva tri prsta poredana zajedno, a na slici ispod je prikazan ovaj položaj. Ubrzo postaje lako držati ruku na taj način s praksom.

Sada, bez obzira radite li to sami sa sobom ili radite to s drugom osobom, dok držite puls i posvećujete punu pozornost onome što osjećate, jednostavno postavite jednu ili dvije ili tri kapi biljnog čaja ili tinkture, ili bilo koje druge tvari za tu stvar, na jeziku.

Baš kao što ste koristili svoj prvobitni osjećaj 'dodira' kako biste osjetili jeku srca kako lupa kroz zapešće, tako ćete sada koristiti jednako nevjerojatna osjetila mirisa i okusa kako bi omogućili tijelu da osjeća i obrađuje biljku ili tvar vi to predstavljate. Onda slušate što srce ima za reći o toj biljci ili supstanci.

poziciju za testiranje tuđeg pulsa

Praksa

Iako je to umjetnost, a ne znanost, pogotovo kada učite ovu praksu, preporučuje se da usvojite razmišljanje znanstvenika koji provodi eksperiment.

Ipak, sada, u svojoj praksi, i kada podučavam ovu tehniku ​​učenicima ili praktikantima, obično 'dvostruko slijepim' proces tako da ni ja ni pacijent ne znamo koja se tvar testira u kojem redu. To se lako postiže odabirom pregršt lijekova koji se zatim suočavaju s naljepnicama daleko od nas i miješanje boca, tako da ne znamo koji se testira. Ako testiram nekoliko pravnih lijekova, obično zapisujem svoje pojavljivanja na numeriranom popisu.

Pogotovo kad sam počeo koristiti ovu 'dvostruko-slijepu' metodu, otkrio sam da je potrebna znatna samodisciplina da ne bih zavirila, ali u tome što sam se čvrsto držala dobio sam mnogo više od tog procesa. Držanje očekivanja uma potpuno izvan puta omogućuje vam jednostavno promatranje promjena koje se događaju prilikom uvođenja tvari u tijelo, dok osjećate puls prije, tijekom i poslije.

Kada to učinite, ispraznite um očekivanja i tako jednostavno pažljivo slušate što god to osjećate pod prstima, odvija se prilično značajan proces.

Unutar samo nekoliko sekundi isprobavanja, mirisanja i osjećaja kapljica bilja koje su ušle u srce, srce pokazuje svoj odgovor i možete ga osjetiti kroz puls.

Ponekad ćete primijetiti kako snaga i snaga pulsa mogu izblijediti ili postati nekako nepravilni. Ponekad se može osjetiti neka vrsta 'ruba' ili napetosti u pulsu, postaje opipljivo 'oštar'.

Nakon samo malo prakse i iskustva, vi ćete lako početi osjećati te reakcije jer su one sasvim nepogrešive, i jasno pokazuju da ova biljka ili druga supstanca nije ono što se upravo sada traži ili traži.

Da budem iskren, volim dobivati ​​takve »negativne« odgovore. Neizvjesno govore da mi srce govori i da zna što želi. Posljednja stvar na svijetu koju želim učiniti jest prekršiti prvo pravilo; primum non nocere , "prvo, nemojte naškoditi!".

Naše tijelo je kao živi laboratorij, tisuće složenih kemijskih reakcija pojavljuju se u njemu svaki dan kad smo živi. Nikada ne bismo trebali podcjenjivati ​​njegovu urođenu inteligenciju, uključujući i to da srce uistinu zna što srce želi; ako kaže ne, slušajte ga!

Također je vrlo vjerojatno da će postojati barem jedan lijek, i obično nekoliko, za koje će doći do suprotne reakcije. Mnogo, mnogo puta, kada uvodi novu biljku osobi, doći će trenutak pauze dok se tijelo osjeća. , osjeća i obrađuje ovog novog posjetitelja, a onda srce najosjetljivije "podiže". Puls postaje jači, puniji, glađi, "zaobljeniji". Vitalna sila, inteligencija iscjeljenja, govori kroz srce, ona kaže "da!"

Morate razmotriti neke praktičnosti u provođenju pulsnog testiranja, tj. Način na koji postavljate kapljice lijeka koje treba dobro ispitati dok je jedna od vaših ruku inače uključena! Vrlo je važno da ste u kontaktu s pulsom tijekom cijelog procesa, prije, za vrijeme i poslije. Moći ćete dobiti osnovnu tehniku ​​uz malo vježbe, a onda, naravno, što je više vježbate, lakše ćete je dobiti.

Možda iznenađujuće, manje je uobičajeno dobiti potpuno neutralnu 'ne-reakciju' kao što je dobiti nešto što je očiglednije da ili ne, ali takve indiferentne reakcije će se dogoditi i ne moraju se prekomjerno analizirati, samo napraviti mentalnu ili pisanu bilješku i prenijeti na sljedeću.

primjeri herbalnih boca za ispitivanje

Slušanje prirode

Postoji dobar razlog što su sve drevne medicinske tradicije stavile toliko pulsa u skladište. Možete odmah osjetiti životnu snagu osobe kroz njihov puls, njegov ritam i protok su kao mjesto susreta uma i tijela. Možete osjetiti živce, energiju i volju da bude dobro.

U mojoj vlastitoj praksi, otkrio sam da je pulsno testiranje od najveće vrijednosti kada tražim jamstvo za jedan od naših posebno moćnih lijekova, na primjer sredstvo za čišćenje, ili biljku koja utječe na hormone, ili um, ili neki vitalni organ ,

Kako je čudesno da imamo inherentnu, prirodnu intuiciju koja nam omogućuje da shvatimo prijatelja od neprijatelja, što bi nam posebno moglo pomoći, što bi nam moglo naškoditi.

Svatko tko želi raditi sa snagom Prirode će to pronaći, ako je spreman postaviti otvorena pitanja i čekati i slušati, da će rado i jasno odgovoriti.

Na temi usko povezana, osim pomoću puls za testiranje stvari, ako ste zainteresirani saznati više o puls dijagnoza u cjelini, tu je i dalje članak o ovoj temi naći ovdje

Sign In or Register to comment.