HERBAL BEER: DREVNI NAPITAK ZA MODERNO VRIJEME

CiliCili admin

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba
5.LISTOPADA2018

HERBAL BEER: DREVNI NAPITAK ZA MODERNO VRIJEME

Smiješno je - nikad nisam mislio da ću napisati nešto pozitivno o pivu. Moj suprug se vraća kući, tako da je uvijek bio njegova stvar. To nikada nije bilo nešto do čega mi je bilo stalo, jer nikad nisam imao puno nepca za pivom. Uvijek sam više volio vino kao svoje alkoholno piće po izboru - donedavno kad sam počeo tečaj Craft of Herbal Fermentation kroz Herbal Academy.

Ovaj tečaj ima četiri različite jedinice koje pokrivaju različite metode fermentacije koje se mogu koristiti za proizvodnju raznih pića i hrane. Cijeli je tečaj bio nevjerojatan, i naučio sam mnogo. I pogodi što? Moja omiljena jedinica bila je ona na biljnom pivu! Zapravo, volio bih da nikada nije završio!

U ovom postu, želio bih podijeliti malo o tome što sam naučio o izradi biljnog piva, njegovoj povijesti i upotrebi u davna vremena, i njegovim prednostima u modernim vremenima.

Je li to doista pivo?

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba

Došlo je do nekakvog odbijanja da nazovemo ono što govorimo o “pivu”. Da bi bila gramatički ispravna, pivo se definira kao,

" Alkoholno piće od kvasca fermentiranog slada s okusom hmelja " (Oxford Dictionary, nd) .

Budući da biljno pivo o kojem govorim nema hmelja u njemu, to tehnički nije pivo. Pravilan izraz za biljno pivo je " gruit ", koja je mješavina biljaka koja se koristi za gorko i okusno pivo, popularna prije opsežne upotrebe hmelja. Neki pivari to još nazivaju "pivom", jer se to smatralo u antičko doba sve do Reinheitsgebota.

Reinheitsgebot, zakon koji su bavarci usvojili 23. travnja 1516., navodi da pivo treba sadržavati samo tri sastojka: hmelj, ječam i vodu ( Alworth, 2016 ). Uveden je kako bi se spriječila cjenovna konkurencija s pekarima za druga zrna. Ograničenje ječma kao pšeničnog zrna osiguralo je da kruh ostane pristupačan, kako bi pekari mogli koristiti pšenicu i raž ( Holle & Schaumberger, 2011 ). Sumnja se da je zakon također uključen u neke vjerske pristranosti. Vjeruje se da su njemački puritanci željeli izbjeći upotrebu napitaka kao što su gruit koji su se koristili u poganskim ritualima “(Oliver, 2011)  i premda nema dokumentiranih dokaza, neki vjeruju da su odabrali hmelj zbog svoje sposobnosti da ublaži libido - što je rezultiralo lakim načinom reguliranja predbračne seksualne aktivnosti.

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba

Kada je prvi put stvoreno pivo, bilo je poznato da je sveto. Sadržaj alkohola je ponekad bio iznimno visok, često psihotropan i sadržavao je mnogo biljaka ( Buhner, 1998 ). Naši preci koristili su ta fermentirana pića u svetim obredima kako bi komunicirali sa svojim precima i rješavali fizičke, mentalne i duhovne potrebe ( McGovern, 2018 ). Često bi došli do izmijenjenih stanja svijesti u sigurnom prostoru s vodstvom kako bi razradili svoje unutarnje demone i kako bi se promijenili u svjesnije uzdignuti dio sebe i uklonili ili spriječili učvršćivanje svojih umova ( McGovern, 2018 ).

Naši su preci vjerovali da je sve živo i međusobno povezano - od stijena, biljaka i drveća do kvasaca koji fermentiraju ove svete pivnice. Za njih je uzimanje tih napitaka bilo kao da gutaju svetu suštinu iz koje je božansko ( Buhner, 1998 ).

Ja osobno mislim da je to tako lijep način rada sa starim pićima kao što je biljno pivo. Odazivam se na taj način razmišljanja mnogo više od jednostavnog povezivanja piva s ronilačkim barovima modernog doba ili zabavama na koledžima. Razlika je u stupnju poštovanja i poštovanja prema nečemu svetom što je, tijekom stoljeća, na mnogo načina postalo samo piće na koje se može napiti, ili mnogo puta, imati negativnu konotaciju. Shvaćam zašto. Vidio sam ljude koje volim postati robovi alkohola, i to je ružno. Ne mogu a da se ne zapitam je li naša kultura danas imala isto poštovanje prema pivu, da li bismo s njom imali toliko viška na svijetu? Pretpostavljam da je to pitanje na koje ne možemo odgovoriti, ali to je ono o čemu razmišljam. Tako različiti od današnjih, naši drevni preci vjerovali su da, ako se poštovanje i ceremonija ne poštuju,McGovern, 2018 ).

Umjetnost stvaranja biljnog piva

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba

Pri izradi biljnog piva, drevni ljudi nisu imali kvasce u paketima koje su mogli kupiti u trgovini kao i mi. Umjesto toga, sakupljali su divlje kvasce tako što su podijelili slatku ponudu za kvasce na koje je trebalo doći. Ti su divlji kvasci bili manje kontrolirani i bili su jači, poput svih divljih stvari. Naši su preci napravili ceremoniju kako bi spriječili ove divlje kvasce da kvare pivo. Ne mogu si pomoći, ali vjerujem da kad god stavite toliko namjere u nešto, mnogo je vjerojatnije da ćete imati željeni ishod. Ti su divlji kvasci bili zaštićeni i sačuvani u obiteljima kao da su članovi obitelji. Tako dragi, ti divlji kvasci dijelili su se s novoobjavljenim parom kako bi mogli stvoriti vlastiti soj koji se prenosi kroz obitelj. Više o tome kako sakupiti divlje kvasce možete saznati ovdje,

Danas su obrtničke pivovare posvuda, a izrada piva ponovno je cijenjena kao pravi obrtnički zanat. Osim stvarnog uživanja u pivanju piva, čisti blaženstvo koje dolazi od stvaranja i kuhanja vlastitog piva je magično. Kad to napravim u kuhinji, osjećam se kao da udaram u nešto drevno i sveto. Kao travar, otkrivam da varenje s korisnim biljkama približava snažnu vezu s nečim velikim i drevnim. Dovođenje drevne umjetnosti izrade piva, usavršena znanost kroz godine pokušaja i pogrešaka, zajedno s kreativnošću miješanja okusa i botaničkih proizvoda, toliko je zabavno!

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba

Radost piva ne zaustavlja se samo na punjenje. Uzbuđenje koje dolazi od dijeljenja vaše kreacije s obitelji i prijateljima je zabavno i ispunjava sobu vibrom koja se stvara povezivanjem kroz ovaj drevni napitak. Konzumiranje biljnog homebrewa s vašim homies je snažan i dijeljenje u ovom komunalne događaj je sveta ceremonija. Svatko je malo lakši, sretniji, otvoreniji, radosniji i opušteniji.

Kad god moj suprug ili ja napravimo ovo drevno fermentirano piće i imamo prijatelje da ga podijelimo, to je lijepo vrijeme. Mnogo puta naši prijatelji možda se ne poznaju svaki put kad stignu, ali između hrane, domaćeg psa i sveukupne atmosfere, zajednica dolazi zajedno - svatko odlazi kao prijatelji. Prilično je čaroban! Može početi pomalo tiho, ali sat vremena kasnije razgovori se vrte oko sobe, ljudi se smiju zajedno, vatra se pali i instrumenti izlaze. Ples, smijeh, pjevanje i nastavak razgovora ispunjavaju zrak. To je prekrasna evolucija večeri, i prijateljstva se stvaraju ili se produbljuju. Zajednica je stvorena!

Naučite umjetnost biljnog vrenja za sebe

Ako ste znatiželjni, a ja sam vas najviše zainteresirao da saznate više, posjetite Tečaj za biljnu fermentaciju ovdje . Tu je i nekoliko knjiga koje sam doista uživao na temu antičkog i biljnog piva, kao što su Ancient Brews , Patrick McGovern i Sacred and Herbal Healing Beers Stephena Harroda Buhnera. 

Napravite vlastitu DIY biljnu pivo

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba

U nastavku sam uključio recept za lagano kiselo, osvježavajuće piće. To je onaj koji me je otvorio da bih zapravo uživao u različitim okusima koje možete uživati ​​u pivu. Nadam se da ćete uživati!

Ljetna crvena biljka Saison

Sastojci

1 šalica osušene matičnjaka ( Melissa officinalis ) 
3/4 šalice osušene vrbe limuna ( Aloysia citrodora ) 
1/2 šalice osušenog hibiskusa (Hibiscus spp. )
1/4 šalice osušene lipe ( Tilia spp.) 
1 funta smeđeg šećera 
Siguran Ale 05 Suhi kvasac Ale

Oprema:

Veliki lonac za kipuće vode 
1 galon stakla balona 
zračnu komoru
Beer boce / kape 
boca Capper 
tokovima 
Cjedilo 
Auto-sifon 
hidrometar 
zvijezda San Sanitizer

Upute
  • Dezinficirajte svu opremu svojim Star San dezinfekcijskim sredstvom.
  • Donesite 1 galon vode na čir. Ukloni iz topline. Dodajte sve biljke. Pokrijte i strmite jedan sat. Procijedite i ohladite.
  • Kad se ohladi, dodati šećer i otopiti.
  • Učinite gravitacijsko čitanje i prijavite ga s datumom i drugim pojedinostima kuhanja za kasniju referencu.
  • Ulijte sladinu (inače poznatu kao slatka infuzija) u vašu posudu (ili posudu za kuhanje). (Trebate napuniti samo do baze na bočici ramena.)
  • Dodajte svoj kvasac i stavite zračni otvor na mjesto.
  • Stavite čaršav u tamno, hladno mjesto oko 68-70 stupnjeva.
  • Provjerite svakodnevno da biste vidjeli njegovu aktivnost. Jednom kad prestane piti nekoliko dana i kada je jasno, dajte mu okus da vidi je li slatkoća nestala. Ako je tako, ponovno napravite gravitacijsko čitanje kako biste usporedili čitanje alkohola s vašim izvornim čitanjem.
  • Dezinficirajte svoje pivske boce, kape i automatski sifon kako biste se pripremili za punjenje.
  • Napunite pivske boce s 1/2 žličice šećera prije punjenja pivom.
  • Koristeći svoj auto-sifon, napunite boce (pazeći da ne usisate preostali kvasac na dnu ambalaže) dok u bočici ne ostane 2 inča zračnog prostora.
  • Poklopac, etiketa i pohranite u hladnjaku.
  • Bit će spremni za piće za nekoliko tjedana.
  • UŽIVATI!!

Herbal Beer Drevni napitak za moderno vrijeme   Biljna akademija  U ovom postu dijelimo kako napraviti osvjeavajui napitak biljnog piva kao i njegovu uporabu u povijesti i njenim prednostima u moderno doba

REFERENCE:

Alworth, J. (2016). Pokušavajući razumjeti Reinheitsgebot. [Online članak]. Preuzeto s http://allaboutbeer.com/article/happy-birthday-reinheitsgebot/

Buhner, SH (1998). Sveto i biljno ljekovito pivo . Boulder, CO: Siris Books.

Holle, SR, & Schaumberger, M. (2011). The Reinheitsgebot - Jedna zemlja interpretacija kvalitetnog piva. [Online članak]. Preuzeto s https://www.morebeer.com/articles/Reinheitsgebot_Brewing_Germany_Purity_Law_Bavaria_1516_Malt_Barley_Water_Hops_Yeast

McGovern, PE (2018). Drevni pivo: ponovno otkriven i ponovno stvoren . New York, NY: WW Norton & Co.

Oliver, G. (2011). Oxfordski pratilac piva . New York, NY: Oxford University Press.

Oksfordski rječnik. (ND). [Web stranica]. Preuzeto s https://en.oxforddictionaries.com/

Sign In or Register to comment.