Psilocybin gljive

Kako sigurno identificirati Psilocybin gljive

Jeste li ikada čuli za ljude koji su završili u hitnoj službi zbog trovanja gljivama?

Ove česte nesreće događaju se zbog činjenice da ljudi misle da “znaju” koje su gljive sigurne za jelo, a koje nisu. Stvarnost nam pokazuje da su mnogi od njih pogrešni.

Što se tiče psihoaktivnih gljiva (koje se nazivaju i "magičnim gljivama") stvari se još više kompliciraju zbog činjenice da psihološki profil osoba koje su spremne isprobati ovu vrstu gljiva podrazumijeva veću toleranciju na rizik.

Zato je ključno uložiti puno vremena u upoznavanje specifičnih karakteristika psilocibinskih gljiva prije nego što krenete da ih pokupite i pojedete. To može napraviti razliku između ugodnog duhovnog iskustva završavanja u hitnoj pomoći s ozbiljnim trovanjem.

Više o Top 10 fascinantnih činjenica o Psilocybin gljive >>

Što su Psilocybin gljive?

Dried_Cubensis

Prije nego što pređemo na više detalja, što su zapravo psilocibinske gljive? Psilocibinske gljive najpopularnije su “magične gljive”, što znači da su to gljive s psihoaktivnim svojstvima. Smatraju se svetom medicinom među autohtonim plemenima, koji su se u prošlosti često koristili u vjerskim i duhovnim obredima, osobito u Srednjoj i Južnoj Americi.

Iako su trenutno u SAD-u (i mnogim drugim zemljama, osim Češke) klasificirane kao lijekovi iz Popisa 1, nedavno istraživanje Johna Hopkinsa izgleda vrlo obećavajuće. Neke studije su pokazale da konzumiranje psilocibinskih gljiva može imati blagotvoran učinak na osobe koje pate od različitih psihijatrijskih poremećaja, od tjeskobe do OCD-a i depresije.

Druga studija sa Sveučilišta Johns Hopkins pokazala je da je većina sudionika ovo ocijenila kao jedno od najznačajnijih duhovnih iskustava u njihovim životima. Također je dokazano da uzimanje psilocibinskih gljiva stvara dugotrajne pozitivne promjene osobnosti u korisnika.

Evo nekoliko važnih naputaka o tome kako razlikovati psilocibinske gljive. Pobrinite se da detaljno proučite slike tih gljiva i uočite razlike između njih.

Psilocybe semilanceata

Psilocybesemilanceata1

Ove gljive su također poznate kao "Liberty Caps" zbog velikih kapa. Poznato je da su među najjačim psilocibinskim gljivama. Oni također često rastu u Sjevernoj Americi i diljem Europe.

Ove gljive obično rastu na livadama i pašnjacima, često u onima koje pasu ovce. Međutim, za razliku od psilocybe cubensis, psilocybe semilanceata ne rastu izravno iz gnoja.

Psilocybe mexicana

Psilocybe_mexicana

Ove gljive rastu posebno u Srednjoj i Južnoj Americi, gdje se već tisućljećima svečano koriste. Oni se također nazivaju "teonanacatl". Slično kao i kod psilocybe semilanceata, teško ih je razlikovati od potonjih.

Psilocybe cyanescens

Psilocybe_cyanescens

Ova specifična vrsta psilocibinskih gljiva poznata je i pod nazivom "valovite kape".

Prema Jacobu Akinu sa Sveučilišta Wisconsin, čini se da postoje dokazi o ovoj vrsti gljiva u drevnim egipatskim hijeroglifima. Istraživanja pokazuju da su ove gljive koristili stari Egipćani zbog svojih psihoaktivnih svojstava tijekom vjerskih obreda.

Ove gljive se također nalaze u mnogim područjima diljem svijeta i poznato je da su vrlo moćne kada su u pitanju njihovi psihodelični učinci.

Psilocybe azurecens

Psilocybe_azurescens

Ova vrsta gljiva također je poznata i kao „leteća tanjurića gljiva“. Poznat je i kao najsnažniji psihoaktivni psilocibin gljiva zbog činjenice da ima najveću koncentraciju psihoaktivnih biokemikalija, psilocibina i psilocina.

Često raste duž sjeverne obale Oregona, favorizirajući plažno sučelje. Psilocybe azurecens preferira da raste u trave dina. To također uzrokuje izbjeljivanje drva. Voće počinje krajem rujna, a nastavlja se i nakon prvog mraza, do kraja prosinca ili čak siječnja. Vrlo je prilagodljiva vrsta.

Psilocybe baeocystis

Psilocybe_baeocystis

Ova vrsta gljiva je također poznata kao "Knobby Tops". Obično se nalazi na raspadnome zagrljaju četinjača, u drvnoj sječki ili na travnjacima s visokim sadržajem lignina.

Povremeno može rasti i iz posutih sjemenki kuglice jele.

Ove se gljive obično mogu naći u jesen, čak i do rane zime, ali rijetko u proljeće.

Psilocybe cubensis

Psilocybe_cubensis

Ovo je najpopularnija vrsta psilocibinskih gljiva, također poznata kao "Zlatni učitelj".

Možete ga pronaći u cijeloj jugoistočnoj Americi, Srednjoj Americi i sjevernoj Južnoj Americi. Također raste u jugoistočnoj Aziji, u zemljama poput Tajlanda, Indije, Kambodže i Vijetnama.

Normalno, ove gljive rastu u maksimalnoj veličini u dva mjeseca prije najtoplijeg razdoblja u godini. U Sjedinjenim Američkim Državama to znači da ih možete naći najčešće u svibnju i lipnju, iako se mogu naći i do siječnja.

Vježba Velika opreznost kada se bave Psilocybin gljive

Molimo vas da budete maksimalno oprezni kada je riječ o uzgoju ili uzgoju psilocibinskih gljiva. Postoji vrlo stvarna opasnost od trovanja, pa čak i smrti. Najbolje je provesti što više vremena u opsežnom proučavanju obilježja ovih magičnih gljiva, ako ste ozbiljni u njihovom identificiranju i konzumiranju.

Velika knjiga na tu temu je referentni priručnik Paula Stametsa o identifikaciji psilocibinskih gljiva u raznim dijelovima svijeta.

Pobrinite se da također identificirate vizualne razlike između gljiva i postanete vrlo vješti prije uzimanja bilo koje vrste psilocibinskih gljiva.

«134567

Comments


 • 'Halucinogene gljive' je naziv koji se obično daje psihoaktivnim gljivama, koje sadrže halucinogene spojeve, najčešće psilocibin i psilocin. Pri niskim dozama, halucinogeni lijekovi imaju primarne učinke perceptivne distorzije i promjene misli, ili raspoloženja, uz prisutnost lucidne svijesti i minimalnih učinaka na pamćenje i orijentaciju. Unatoč imenu, uporaba halucinogenih lijekova rijetko rezultira istinskim halucinacijama . Halucinogeni su kemijski raznolika klasa. Grupiranje halucinogena na temelju njihove kemijske strukture uključuje, ali nije ograničeno na, tri glavne klase: indolalkilamini ili triptamini (npr. LSD , psilocibin i psilocin), fenetilamini , uključujućimeskalin i metilendioksimetamfetamin ( MDMA ); i kanabinoidi.

  Kemija

  Psilocibin (PY, 4-fosforiloksi-N, N-dimetiltriptamin) je glavni psihoaktivni princip halucinogenih gljiva. Nakon uzimanja, psilocibin se pretvara u farmakološki aktivan oblik psilocina. Sam psilocin prisutan je iu gljivama, ali u manjim količinama. Psilocybin i psilocin su indolalkilamini i strukturno slični neurotransmiteru serotoninu (5-hidroksitriptamin ili 5-HT). Osim psilocibina i psilocina, još dva triptamina - baeocystin i norbaeocystin - također mogu biti prisutna, ali se smatra da su manje aktivna od prve dvije. 

  Psilocybin (psilocibin, psilocibina, psilocybinum, psylosybiini) ( CAS- broj: 520-52-5) je 4-fosforiloksi-NN-dimetiltriptamin. Prema IUPAC-upotpuno sustavno kemijsko ime je [3- (2-dimetilaminoetil) -lH-indol-4-il] dihidrogen fosfat. Psilocybin je dihidrogen fosfat psilocina. Psilocibin je topiv u vodi, umjereno topljiv u metanolu i etanolu, i netopljiv u većini organskih otapala. Psilocibin je prolijek psilocina, in vivo se molekula metabolizira u psilocin defosforilacijom.

  Molekularna struktura psilocibina  Molekulska formula: C 12 H 17 N 2 0 4 P 
  Molekulska masa: 284,3 g / mol 

  psilocin (psilocine, psilocyn) ( CAS -broj 520-53-6) je 4-hidroksi-N, N-dimetiltriptamina (4-OH-DMT) ili alternativno 3- (2-dimetilaminoetil) indol-4-ol. Prema IUPAC , potpuno sustavno kemijsko ime je 3- (2-dimetilaminoetil) -lH-indol-4-ol. Psilocin je izomer bufotenina , a razlikuje se samo u položaju hidroksilne skupine. Psilocin je relativno nestabilan u otopini. U alkalnim uvjetima u prisutnosti kisika odmah stvaraju plavkaste i crne produkte razgradnje.

  Molekularna struktura psilocina  Molekulska formula: C 12 H 16 N 2 0 
  Molekulska masa: 204.3 g / mol

  na vrh stranice

  Fizički oblik

  Halucinogene gljive dostupne su u svježem obliku, tretirane / konzervirane (npr. Namjerno sušene, kuhane, zamrznute) ili čak kao suhi prašci ili kapsule.

  Gljivice koje sadrže psilocibin i psilocin uglavnom pripadaju genima Psilocybe , Panaeolus i Copelandia, a njihov broj prelazi 50 vrsta. Većina gljiva koje sadrže psilocibin su male smeđe ili žućkaste gljive. U divljini se ove gljive lako mogu zamijeniti s bilo kojim brojem ne-psihoaktivnih, nejestivih ili otrovnih gljiva. To ih čini teškim i potencijalno opasnim za identifikaciju. Budući da je teško razlikovati ne-psilocibinske vrste od halucinogenih morfoloških promatranja u divljini, gljive koje sadrže psilocibin također se mogu lako nenamjerno konzumirati. Halucinogene gljive nalikuju običnoj vrsti Agaricus bisporus , iako je mesoPsilocybe gljive karakteristično postaju plave ili zelene kada su podgrizene ili izrezane. Razvijena je metoda identifikacije temeljena na genetskom pristupu.

  Različite vrste gljiva, Amanita muscaria (muharica), proizvode stanje delirija koje uključuje i halucinacije, ali primarna aktivna sredstva su muscimol i ibotenic acid .

  na vrh stranice

  Farmakologija

  Psilocin uglavnom interagira s 5- HT1A , 5- HT2A i 5- HT2C podtipovima receptora: to je agonist mješovitog receptora . Za razliku od LSD, psilocin nema učinka na dopaminski receptor. Tryptamines i -fenetilaminom halucinogenima oba imaju relativno visok afinitet za serotoninske 5-HTi 2 receptore, ali se razlikuju u svom afinitetu za druge podtipova serotoninskih receptora. Korelacija između relativnog afiniteta halucinogena za 5-HT 2 receptore i njihova jakost kao halucinogenaljudima pokazuju da je važna komponenta mehanizma djelovanja tih tvari je putem stimulacije 5-HT u mozgu 2 receptore. Primarna uloga 5-HT 2 receptorom u mehanizmu halucinacijama dalje upućuje opažanjem da antagonisti za 5-HT 2 receptorom učinkoviti u blokiranju u ponašanju i elektrofiziološke učinke halucinogenim drogama u životinja i u ljudi. Iako 5HT 2 receptore svakako su uključeni, trenutno nije moguće pripisati psihodelične učinke na bilo jednom 5HT receptora podtipa.

  Učinci ponašanja ovise o dozi i individualnoj reakciji i osjetljivosti na psilocibin, prethodna iskustva i okruženje. Glavni učinci povezani su s središnjim živčanim sustavom, ali postoje i neki simpatomimeticiučinke. Međutim, subjektivni učinci mogu se uvelike razlikovati između pojedinaca i od jedne epizode upotrebe do druge unutar iste osobe. Učinci se kreću od blagih osjećaja opuštenosti, vrtoglavice, euforije, vizualnog poboljšanja (svjetlije boje), vizualnih poremećaja (pokretnih površina, valova) do zabluda, izmijenjene percepcije stvarnih događaja, slika i lica, ili stvarnih halucinacija. Senzorne distorzije mogu biti povezane s uznemirenošću, neusklađenošću, osjećajem tjeskobe, oslabljenim prosuđivanjem vremena ili udaljenosti, osjećajem nestvarnosti ili čak depersonalizacijom. Ovi se učinci mogu nazvati 'lošim putovanjima' od strane korisnika i mogu uključivati ​​panične reakcije i stanja slična psihozi.

  Općenito, fiziološki učinci nisu značajni, ali mogu uključivati ​​vrtoglavicu, mučninu, slabost, bolove u mišićima, drhtanje, bol u trbuhu, dilataciju zjenica (midriaza), blagi do umjereni porast brzine otkucaja srca ( tahikardija ) i disanje (tahipneja) ) i povišenje krvnog tlaka. Općenito, tjelesna temperatura ostaje normalna. Međutim, zabilježeni su izraženi fizički simptomi kao što su teški bolovi u trbuhu, trajno povraćanje, proljev itd.

  na vrh stranice

  Podrijetlo

  I psilocibin i psilocin mogu se proizvesti sintetski, ali se ovaj oblik lijeka često ne nalazi. Korisnici kupuju halucinogene gljive i nusproizvode iz smartshopova i na internetu, ili ih odabiru divlje. U cubensis sorte uzgajaju se posebno (uglavnom u Nizozemskoj). Vrste čarobnih gljiva koje najčešće prodaju pametne trgovine u Nizozemskoj su sorte Psilocybe cubensis .

  Online trgovine prodaju razne halucinogene proizvode od gljiva u rasponu od svježih gljiva do spore otisaka, vrećica za mrijest i grickalica . Većina internetskih trgovina nudi međunarodnu dostavu, iako većina web-lokacija ne šalje u zemlje u kojima je prodaja zabranjena.

  na vrh stranice

  Način uporabe

  Rekreativne doze se kreću od 1-5 grama suhih gljiva, ovisno o vrsti i individualnoj snazi ​​uzoraka. Doziranje svježih gljiva bit će približno 10 puta veće (10-50 grama). Materijal se može jesti sirovo, kuhati u vodi da bi se pripremio čaj, ili kuhati s drugom hranom kako bi se pokrio njen gorki okus. Nakon gutanja, psilocibin se enzimatski pretvara u psilocin. Kada se apsorbira iz gastrointestinalnog trakta, halucinogeni učinci obično se javljaju u roku od 30 minuta nakon gutanja uz trajanje učinka 4-6 sati.

  na vrh stranice

  Druga imena

  Uobičajeni nazivi na engleskom jeziku su: shrooms; magične gljive; svete gljive; teonanácatl. Korisnici su također koristili različite izraze za različite oblike psilocibina i psilocina ili gljive koje sadrže te halucinogene: plave kape; boomerang; kraka; tipke; kape; šampion; gljiva; funguys; Božje tijelo; hombrecitos; las mujercitas; malo dima; Meksička gljiva; mushies; juha od gljiva; čaj od gljiva; gljiva; mošus; preljeve pizza; sobe; glup kit; jednostavna Simun; zumeri (Martindale, 2007).

  Prijevodi "halucinogenih gljiva" na europske jezike uključuju: 
  Bugarski - 'magičeski glebi'; Češki - "magické houby"; Danski - 'psilocybinsvampe', 'magiske svampe'; Estonski - 'hallutsinogeense toimega'; Grčki - 'μαγικά μανιτάρια'; Francuski - 'champignons hallucinogènes' ili 'champis'; Njemački - 'Psychoaktive Pilze' ili 'Zauberpilze'; Mađarski - 'varázsgombák', 'hallucinogén gombák', 'pszilocibingombák'; Talijanski - 'funghi magici'; Latvijski - 'Halucinogēnās (maģiskās) sēnes'; Litavski - 'haliucinogeniniai grybai', 'magiškieji grybai'; Norveški - 'fleinsopp'; Poljski - 'magiczne grzybki', 'grzyby halucynogenne'; Portugalski - 'cogumelos mágicos', 'cogumelos psicadélicos'; Slovački - "magické huby"; Slovenski - 'čudeţne gobe'; Španjolski - 'hongos alucinógenos', 'hongos lisérgicos', 'honguitos'; Rumunjski - 'ciuperci halucinogene'; Švedski - 'magiska svampar', 'psykedeliska svampar'.

  na vrh stranice

  Tipične čistoće

  Halucinogene gljive pokazuju veliku raznolikost potencije . Potencija ovisi o vrsti, podrijetlu, uvjetima uzgoja i razdoblju berbe. Najmoćnije vrste, npr. Psilocybe semilanceata , sadrže do 1% (g / g; 10 mg psilocibina po 1 g suhih gljiva), iako za druge vrste (npr. Psilocybe azurenscens, Psilocybe bohemica ) veće koncentracije od 1% g / g imaju prijavljeno. Maksimalna količina psilocibina i psilocina u Psilocybe cubensis(uobičajeni psilocib) je oko 0,6%. Prosječni udio aktivnih sastojaka u sušenim gljivama je oko 10 puta veći nego u svježim gljivama. To je uglavnom zato što se oko 90% mase svježih gljiva sastoji od vode. Varijacije u potenciji su niže u kultiviranim gljivama nego u onima koje rastu u divljini.

  Neke halucinogene gljive sadrže različite količine fenetilamina . Feniletilamin je simpatomimetički amin ; može biti odgovoran za kardiovaskularne učinke ( tahikardiju ) i druge neželjene reakcije.

  Izvješća iz Sjedinjenih Američkih Država ukazuju na to da se često gljive koje se prodaju kao halucinogene gljive dokazuju kao uobičajene gljive kupljene u prehrambenoj industriji s LSD, PCP (fenciklidin) ili drugim tvarima. U 11-godišnjoj studiji analizirano je 886 uzoraka za koje se kaže da su psilocibin. Samo 28 posto njih bile su halucinogene gljive, dok je 35 posto bilo drugih lijekova, uglavnom LSD-a ili PCP-a, a 37 posto ih uopće nije sadržavalo droge.

  na vrh stranice

  Kontrolni status

  Psilocin i psilocibin su kontrolirane tvari prema Popisu I Konvencije Ujedinjenih naroda o psihotropnim tvarima iz 1971. godine. Međutim, kontrola gljiva koje sadrže te tvari tumači se na mnogo različitih načina diljem Europe. Vjerojatno je to odraz u kojoj mjeri oni slobodno rastu u određenim uvjetima i činjenica da se oni čine kao nešto regionalni fenomen.

  Na primjer, u nekim europskim zemljama zakon izričito navodi same halucinogene gljive kao kontroliranu tvar i zabranjuje njihovu prodaju ili posjedovanje. Druge zemlje jednostavno tretiraju gljive kao kontrolirane tvari psilocina ili psilocibina u obliku spoja. Neki gledaju na namjeru djela; zabranjuju uzgoj, posjedovanje ili prodaju samo kada su u svrhu zlostavljanja. Njihovo stanje se također smatra - svježe gljive se ne mogu smatrati ilegalnim, ali pripremljene ili obrađene gljive su nezakonite - što možda odražava namjeru. Tumačenje pojma „pripremljeno“ ili „tretirano“ složeno je pitanje za sudove. Druge zemlje koriste sveobuhvatnu frazu u zakonu ('uzgoj bilo koje biljke u svrhu proizvodnje psihoaktivne tvari'). Konačno, određen broj zemalja ostaje s nejasnim zakonodavstvom, jednostavno zato što je bilo tako malo slučajeva koji su došli pred sud. Za pregled pravne situacije u pojedinim državama članicama vidjetiPregled tema ELDD-a .

  na vrh stranice

  rasprostranjenost

  Procjene prevalencije za korištenje halucinogenih gljiva prošle godine među mladima (od 15 do 34 godine) kreću se u rasponu od 0,0% do 2,2%. Zbog niske prevalencije pitanja o upotrebi halucinogenih gljiva nisu rutinski uključena u istraživanja opće populacije.

  Doživotna prevalencija za uporabu halucinogenih gljiva među učenicima od 15 do 16 godina kretala se u rasponu od 1% do 7% u 24 države članice EU i Norveškoj s ESPAD istraživanjima u 2011. godini, a samo je Češka izvijestila o razini prevalencije od 7% ,

  na vrh stranice

  Cijena

  Potrepštine potrebne za uzgoj gljiva mogu se kupiti putem Interneta. Cijene kompleta variraju između 23 i 140 eura, ovisno o vrsti halucinogenih vrsta gljiva za koje su spore dostupne. Psilocybe Mexicana , također poznata kao 'filozofski kamen' ili tartuf, košta između 10 i 17,5 eura po 10 grama na internetu u 2011. (neobjavljeni rezultati).

  na vrh stranice

  Medicinska uporaba

  Šezdesetih godina, Sandoz je na tržište stavio čisti sintetički psilocibin (Indocybin®) u eksperimentalne i psihoterapijske svrhe. Trenutno nema medicinskih indikacija za psilocin ili psilocibin. Nedavna istraživanja s psilocibinom prijavljena su u liječenju kompulzivnih poremećaja kod ljudi.

  U posljednjih nekoliko godina, sve veći broj studija koje su koristile ljudske dobrovoljce počele su istraživati ​​moguće terapijske prednosti lijekova kao što su psilocibin, LSD, DMT, MDMA, ibogaine i ketamin. Ove studije razmatraju psilocibin i druge halucinogene lijekove za liječenje brojnih inače tvrdokornih psihijatrijskih poremećaja, uključujući kroničnu depresiju, posttraumatski stresni poremećaj i ovisnost o drogama ili alkoholu.

 • @cili ima koja provjerena stranica za narudžbu mushroom grow kit-a?Hvala
 • Green420Green420 admin
  edited January 2019
  Golden Tičerice za prvi put  uzet ,extra doživljaj ,sve treperi zelenkasto , zlatno , i imaš filling da je zemlja ravna ,sve je ravno B) :p <3
 • Imam napravljen COM material, pola konoplje i pola psilocibin. Druga sarža, konoplja i crvena mušnica. Nisam još testirao.
 • Odlično, Priroda i drustvo sve na jednom mjestu. Konzumiram Psilocybin (gljivice)barem jednom mjesecno, probao sam desetak vrsta(lega ih goji) Volio bi se okušati i u uzgoju samih. Vladomar od kud si naručil? jel brzo stiglo? Bilo kakih problema?

 • Green420Green420 admin
  edited March 2019

  @MrSmookeAllot zamnesia.com stiglo za 7 dana bez problema uzel jedan xxl kit.

 • Kada se dobro udomačimo na ovom forumu, upoznamo, napravičemo zatvorenu grupu(100% povjerenje i slično razmišljanje) medžu sobom, gde vas bom naučio, kako se napravi COM material. Samo opušteno ekipa.

 • HHermicHHermic moderator

  Prijavljujem se na natjecaj... Heheh... Samo priroda... 💗

Sign In or Register to comment.