Kada su pupoljci(cvet) konoplje spremni za žetvu?

CiliCili admin
edited February 2019 in Napredne tehnike

Kada su pupoljci(cvet) konoplje spremni za žetvu?

Ažurirano 07. siječnja 2019

Nebula Haze

Sadržaj

Uvod: Kada žetvu kanabisa (za najvišu potenciju)

1. način žetve: pogledajte Buds

Druga metoda žetve: pogledajte  pupoljke pod povećalom (metoda Trichome)

Sažetak: Savjeti i savjeti


Ovaj udžbenik za berbu dio je naše serije "kako skupiti kanabis":

Ispiranje  >  Žetva  >  obrezivanje  >  sušenja stvrdnjavanje

Uvod: Kada skupiti kanabis (za najvišu potenciju)

Kada trebamo žeti pupoljke iz biljke kanabisa? To je vječno pitanje ... siguran sam da svi mi mislimo na odgovor: "Ne dovoljno brzo!"

(Koliko su vaše biljke u fazi cvatnje? Provjerite vremenski tijek faze cvjetanja! )

Nažalost za naše nestrpljive uzgajivače, berba u pravo vrijeme jednako je važna kao i način na koji uzgajate biljku. Uzimajte prerano i gubite potenciju i  prinose kanabisa; prekasno i možete završiti izradu lijeka za spavanje.

Potrebno je samo 3 stvari za određivanje najboljeg vremena berbe marihuane:

 1. Znanje kada za žetvu - Dobivate koji danas!
 2. Oči za vizualni pregled - Vjerojatno ste ih imali neko vrijeme!
 3. Alat za povećavanje - čini lakše vidljivim trihome ispunjene smolom na pupoljcima; iako to nije 100% potrebno, ovo vam omogućuje savršeno vrijeme za žetvu kako biste dobili točne efekte koje tražite

Kada se radi o alatima za povećavanje za rast, postoji nekoliko opcija:

 • Jeweler's Loupe  - Ovo je najjeftiniji i najniži tehnološki način za obavljanje posla. Nažalost, još uvijek je teško dobiti najbolji uvid u to kako rade vaši pupoljci, osim ako imate stvarno sjajne oči, iako je ono s kojim sam se povezao najbolje što sam pokušao. Definitivno će obaviti posao u neprilici!
 • Digitalni mikroskop  - Digitalni mikroskop je jedan od najboljih alata za određivanje pravog vremena žetve. Digitalni mikroskop košta nešto više od loupea, a mnogim modelima je potrebno prijenosno računalo za povezivanje, ali oni će vas dobiti licem u lice s vašim trihomama i omogućiti vam snimanje videozapisa kako biste ga kasnije pregledali ili dobili drugo mišljenje. Bit će vam gotovo neugodno blizu vaših trichomes!

Postoje dvije glavne tehnike koje uzgajivači koriste za identifikaciju pravog trenutka za berbu biljaka marihuane.

Napomena: Preporučamo da  u posljednjih tjedan ili dva vodite biljke kanabisa do vremena žetve ako rastete u tlu ili kokosu, a najmanje nekoliko dana u hidroelektranama. Kliknite na sljedeći link kako biste dobili više informacija o ispiranju prije žetve:  https://www.growweedeasy.com/flushing

Prvo ćemo vam pokazati kako prepoznati vrijeme žetve provjeravanjem puzavica ('dlačica' na pupoljcima). Metoda pištolja nije toliko precizna kao provjera trihoma ("sjaj" na pupoljcima), ali je definitivno dobro mjesto za početak jer možete samo pogledati pupoljke i dobiti opću ideju.

Slijedeće slike žetve marihuane će vas voditi, tako da znate kada žeti vaše pupoljke marihuane koristeći 'The Pistil Method' .

Pogledajte više slika Budova koji su spremni za žetvu!

 

Prva metoda za utvrđivanje vremena žetve: 
Pistil metoda

Nije spreman za slike žetve

Velika većina pištolja (dlačica) još je uvijek bijela i ispružena ravno. 
Ovo je definitivno prerano za žetvu, a ove biljke imaju još mnogo tjedana!

Nisu spremni za etvu - gotovo svi bijeli pitolji stre ravno  Nije spreman za berbu - Auto Mazar Cannabis

Ovaj pupoljak je star samo 6 tjedana a bijeli piskavci pokazuju da jo ima nekoliko tjedana

Još uvijek nije spreman za slike žetve

Čekamo da se barem polovica bijelih dlačica potamni i uvuče. Među pištoljima počinju se bojati, ali ima daleko manje od 50% uvijenih / zatamnjenih pista. Ovi pupoljci imaju još nekoliko tjedana prije nego što dostignu najvišu razinu THC-a. Dobra vijest je da će ti pupoljci postati sve veći i gusti u to vrijeme!

Veina puzavica dlaica na ovoj pupolici jo je uvijek bijela pa je potrebno vie vremena za sazrijevanje

Moete vidjeti da ovaj pupoljak nije spreman za etvu jer su gotovo svi pjegavci i bijeli i isprueni

Osjećate li se kao da ste čekali zauvijek? Saznajte što uzrokuje da marihuana traje dugo prije nego što je spremna za žetvu.

Ready for Harvest Pictures

Žetva kada je 60-70% dlačica potamnilo za najviše razine THC. 
Žetva kada je 70-90% dlačica zamračilo zbog smirujućeg, 
anti-anksioznog učinka jer se neki THC okreće opuštenijem CBN-u.

Uz neke napetosti, možete vidjeti kako se hrpa novih pjega pojavljuje kada pomislite da se približavate. To je normalno, ali to se događa više od 3 puta kad ste na kraju morali donijeti odluku i usitniti. Saznajte kako ubrzati vrijeme žetve . Vi svibanj također biti zainteresirani za  ono što uzrokuje pupoljci da se zauvijek zrele?

Prije nekoliko tjedana ovi pupoljci nisu spremni za etvu

Ovaj Auto Sour Diesel i dalje radi na zatamnjivanju nekih pista Vie bi vremena imalo koristiOvaj pupoljak mogao je biti ubran ali ne bi dosegao svoju maksimalnu veliinu ili potenciju

Ljubiasti pupoljci spremni za etvu

Spremni za berbu pupoljaka kanabisa pas u pozadini se ne moe sakupljatiSpremni za uzgoj biljke marihuane

Vie pupoljaka spremnih za etvu

Vie pupoljaka spremnih za etvu

Ova marihuana cola spremna je za etvu - svi su se zatiljili i uvili


Pogledajte više fotografija spremnih za žetvu pupoljke!


 

Kod nekih sojeva mnogo je teže reći kada je pravo vrijeme. Različiti sojevi mogu izgledati na različite načine tijekom žetve. Na primjer, neki sojevi mogu držati većinu svojih pjega bijelim čak i kada su spremni za berbu.

Dobru informaciju možete dobiti ako razgovarate s nekim tko je prije raste, kao što je uzgajivač. Uzgajivač ili uzgajivači koji su uzgajali svoj soj često mogu pružiti dodatni uvid u ono što treba tražiti prilikom žetve. Također možete pretraživati ​​i fotografije na kojima bi vaš   izgled trebao izgledati kad je potpuno sazreo.

Zatim ćemo preći na drugu (i mnogo točniju) metodu provjere vaših biljki kanabisa kako bi vidjeli jesu li spremni za žetvu ...

 

Druga metoda za utvrđivanje vremena žetve:  Trichome metoda

(kako prikupiti marihuanu pomoću precizne metode)

Pogledajte trihome pod mikroskopom kako biste saznali kada eti marihuanu za najvie razine THC

Ova metoda žetve ima tendenciju biti preciznija od gledanja u pelud vaše biljke kanabisa.

Pogledajte trihome pod povećalom kako biste skupili pupoljke kanabisa s pravilnim razinama THC-a

Ovom metodom pogledate  trichomes  na žlijezdama na pupoljcima pod povećalom. Trichomes su rast gljiva izgleda na kanabis koji su odgovorni za to je tako popularan!

U nekim mjestima ti se trihomi nazivaju smolnim žlijezdama . Ti trihromi su 'kristali', ili 'smrznute stvari' koje vidite da se nakupljaju na vašem pupku / lišću. Oni su također ono što čini korov tako ljepljivim.

Trichomes koje pokušavate vidjeti izgleda kao male gljive. Također možete vidjeti i sitne, čiste kosu poput trichomes bez glave gljiva, ali to ne utječe na potenciju tako da ih možete ignorirati. Zainteresirani ste za trihome koji imaju malu kuglu na vrhu. Ovdje se nalazi mnogo THC-a i drugih dobrih stvari u kanabisu. Budući da su ti trichomes ono što najviše doprinosi jačini jačine, biti u mogućnosti reći kada su dostigli svoje najviše razine THC pomoći će vam biti u mogućnosti odabrati točno vrijeme za žetvu vaše marihuane.

Kanibis trichomes je teško vidjeti golim okom, tako da ćete trebati zlatarsku lupu ili neki drugi način da povećate sliku kako biste koristili "trihomnu metodu" za određivanje vremena žetve. S druge strane, neke kamere mogu snimiti 'makro' snimke koji su dovoljno jasni da vide u kojoj su fazi trihomi, ali oni mogu biti skupi ...

Pogled na trihome marihuane kroz jevleruJeweler's loupes su relativno jeftini za online kupnju, ili u hardveru ili zlatarnici .

Ako stavite lupu sve do pupova, bolje ćete vidjeti trichomes, dopuštajući vam da bolje odredite njihovu boju i oblik.

Kliknite sliku s lijeve strane kako biste vidjeli kako izgleda.

Iako zlatna lupa može učiniti trihome većim, ponekad nije dovoljno velika. Znam da na kraju žmirkam kad pokušavam upotrijebiti jedan, ali oni su mnogo bolji od ničega!

Uzmite Jeweler's Loupe na Amazon.com
Iako je jeftin, ovo je jedan od najbolje ocijenjenih zlatara u rasponu cijena ispod 20 USD. Međutim, imajte na umu da, iako se kaže da dobivate uvećanje od 40x, ne dobivate ni približno toliko. Međutim, to sam našao s gotovo svakim zlatnikom; oglašavaju više uvećanja nego što dobivate. To će reći, za mnoge uzgajivače to će obaviti posao!

Uzmite ovu zlatarsku lupu na Amazoncom kako biste mogli vidjeti trichomes na pupoljcima i etve kad su pupoljci spremni

Digitalni mikroskop obično uzima videozapise i daje veće i jasnije slike trihoma od zlatne loupe ili drugih malih povećala. Ne samo da možete vidjeti trichomes bolje, ali možete snimiti video od njih pogledati nakon što je činjenica. To su još uvijek prilično jeftini, koštaju oko 50 dolara, i oni će vam dati bolje rezultate od većine drugih metoda za određivanje žetve.

Ovo je primjer digitalnog mikroskopa koji će vam omogućiti da pobliže vidite trichomes. Morat ćete ga spojiti na prijenosno računalo ili računalo da bi radilo. Lijepo je vidjeti trichomes na zaslonu i fotografirati ili snimati videozapise nakon toga. To može biti teško stvarno procijeniti trichomes kada razmišljate o uzimajući sve u fokusu.

Primjer digitalnog mikroskopa

Evo vodiča koji se ruši kada skupljamo pupoljke marihuane na temelju boje trihoma. 
(Napomena: trihomi nekih sojeva postaju ljubičasta ili ružičasta umjesto jantara / zlata / žute boje)Klikni me da vidim slike za berbu korova izbliza i osobno saznaj kako rei je li tvoja marihuana spremna za etvu gledajui u trichomes
Kliknite za otvaranje slike vodiča "Kada žetvu vašu marihuanu"

Čisti trichomes izgledaju kao staklo

Jasni trihomi na biljkama kanabisa izgledaju poput stakla

Oblačni trichomes izgledaju više kao plastika za mene

Mlijeno bijeli trihomi na ovoj biljci kanabisa pokazuju da je spreman za etvu

Još uvijek ne mogu razlikovati jasne i mutne trihome !!!

Može biti teško reći razliku između bistre i oblačno trichomes, pogotovo ako ne vidite obje vrste trichomes u isto vrijeme! To je potpuno normalno i potrebno je malo iskustva prije nego što ovaj dio postane potpuno jednostavan.

Međutim, kada ste u nedoumici, posavjetujte se s fotografijama pupova gore. Ako kombinirate obje metode dobit ćete najbolje rezultate! Iako gledanje u vaše pupoljke nije najprecizniji način da saznate kada žetvu, to vam daje stvarno dobru ideju. Pokušajte sve skupiti. Ako vaši pupoljci imaju samo bijele puzavice koji izlaze, sigurno znate da nije blizu mjesta gdje ste spremni, tako da također znate da trihomi na pupoljcima još nisu zamućeni. Tek kada se vaši pupoljci približe žetvi spremni, trichomes će vam nešto reći!

Trichomes na ovoj slici su još uvijek uglavnom jasni, ali to može biti teško odmah znati ako niste stvarno pogledali trihome prije! Međutim, ne trebam čak ni gledati na trihome na ovoj slici da bih znala da ti pupoljci još nisu spremni. Postoje i drugi znakovi koji nisu spremni. Jasno vidim nekoliko bijelih pištolja koji strše ravno na fotografiji. Jedina dva pista koja su se zatamnila još se nisu ni uvijena.

Trichomes su uglavnom jasne pa ovaj pupoljak nije spreman za žetvu

Trichomes na ovom kanabisu pupoljaka su uglavnom jasne tako da znamo da nije blizu etve Ali ak i ako niste sigurni da gledate u trichomes moete vidjeti da su svi pistils su jo uvijek bijele i lijepe ravno To vam omoguuje da znate da vai pupoljci nisu spremni pa ne morate ni brinuti o boji trihoma

Ali čak i bez gledanja trihoma, činjenica da su gotovo svi pištolji ravno ispruženi već je pokazala da ovaj pupoljak nije spreman. Ako se većina puzavica ne uvija, to znači da imate još nekoliko tjedana! Evo tog pupoljaka od daljine - daleko je od spremnosti!

Moete vidjeti da pupoljak kanabisa nije spreman za etvu ak i bez gledanja u trichomes Budui da pitolji nisu ni poeli potamniti i uvijati se to vam govori da jo ima vremena za odlazak

 Kada niste sigurni, pokušajte koristiti kombinaciju gledanja pupoljaka i gledanja u trichomes!

Mnogi kanabinoidi koje najviše uživamo stvaraju se unutar tih žljezdanih trichomes. To uključuje i THC, CBD i CBN.

Naučite sve što biste mogli znati o kanabinoidnim razinama u vašoj marihuani, i što trebate učiniti kao uzgajivač kako biste kontrolirali potenciju pupoljaka koje rastete .

 

Sažetak: Savjeti i savjeti

Evo nekih općih pravila o berbi marihuane na temelju trihoma i boje dlačica. Ako slijedite ova pravila, znat ćete kako se svaki put skuplja svinja!

 1. Ako su bijele "dlake" gotovo sve koje vuku ravno naprijed, a trihomi su još uvijek prozirni (prozirni), tada je vaša biljka premlada i nije spremna za žetvu. Žetva će sada rezultirati niskim prinosom i nedovoljnim prinosima.
 2. Početak prozora berbe otvara se kada vaša biljka uglavnom prestaje uzgajati nove bijele "dlačice" ili puzavice, a najmanje 40% bijelih dlačica zamračilo se i uvalilo.
 3. Najviša razina THC-a je kada su mnogi / većina trihoma postali mliječno bijeli / mutni (kada se gledaju pod povećalom). Trichomes koje su mliječne imaju najviše razine THC su "spremni za žetvu" i doprinose više euforičnih i psihoaktivnih učinaka. U tom trenutku 50-70% pištolja je potamnilo.
 4. Neki sojevi Sativa i Haze imaju trihome koji nikad ne postanu jantarni. Ako su se većinom pretvorili u bijelu boju i izgleda da ne napreduju dalje, možda je vrijeme za žetvu!
 5. Najviše "kaučuka" ili sedativni učinak događa se na kraju prozora za berbu lonca, kada su trichomes postale tamnije boje (obično amber / zlato). Najbolji rezultati iz jantarnih trihoma potječu od sojeva indice. Žuto-žuti trihomi doprinose 'visokom tijelu'. Neki od THC pretvoreni su u manje psihoaktivni CBN, koji ima smirujuće i anti-anksiozne učinke. Kod nekih sojeva, trihomi će čak postati crveni ili ljubičasti! Volim žetvu kad oko 20% postane jantar. U ovom trenutku 70-90% pištolja je potamnilo. Kasnije berba povećat će sedativne učinke, ali također može početi smanjivati ​​psihoaktivne učinke.
 6. Kada trichomes počnu izgledati sivo ili uvelo, prozor berbe je prošao, a pupoljci će vas uspavati bez mnogo psihoaktivnih učinaka. Obično je potrebno nekoliko tjedana (4 ili više) od početka berbe kako bi se to dogodilo. Mnogo je lakše skupiti prerano nego prekasno!

Želite li više učinka "u glavi"? Prikupite svoje pupoljke ranije, kada je samo 40% dlačica potamnilo i uvijen, a više od polovice trihoma je djelomično bistro / mliječno ili uglavnom zamućeno / mliječno.

Za "najjače" pupoljke marihuane s najviše psihoaktivnih učinaka i najviše razine THC-a, žetve kad su gotovo svi trihomi zamagljeni / mliječni.

Za više opuštajućih, anti-anksioznih pupoljaka , pričekajte da se barem neki od mliječno / mutnih trihoma potamne do jantara. Više jantara = više opuštanja, iako učinci mogu biti nešto manje psihoaktivni. Zapamtite, liječenje vaših pupoljaka pravilno za najmanje 2 tjedna do mjesec dana također će im dati više učinka protiv anksioznosti.

Kada uzgajate vlastite biljke marihuane, svakako možete uzorkovati pupoljke s biljke u različitim fazama kako biste dobili ideju o tome koje su vaše preferencije. U redu je odrezati dijelove odjednom!

Ove biljke marihuane su obuene sa ScrOG i defolijacijom kako bi proizvele more pupoljaka marihuaneNajteži dio uzgoja kanabisa za mnoge nove uzgajivače čeka pravi trenutak za žetvu.

Postoji snažna tendencija da novi uzgajivači uzgajaju biljku rano zbog uzbuđenja.

Nažalost, to često rezultira niskim prinosima i slabijim pupoljcima.

Ako ste uzbuđeni zbog žetve vaše biljke marihuane, izvadite pupoljke s biljaka koji izgledaju najviše učinjeno i osušite ih i provjerite snagu za sebe.

Sakupljanje pupova u fazama (polagano polagano s malim serijama) može stvarno pomoći ublažiti uzbuđenje.

Kada ste u nedoumici, poslušajte svoj crijevo. Korištenje obje metode zajedno će vam pomoći da odaberete najbolje vrijeme za žetvu, ali samo vi znate kako želite da vaši pupoljci ispadnu. To znači da su i najbolje metode samo opće smjernice. Ali nadamo se, sada ste bliže tome da budete onakav kakav želite.

Sretno raste!

Ovaj udžbenik za berbu dio je naše serije "kako skupiti kanabis":

Ispiranje  >  Žetva  >  obrezivanje  >  sušenja stvrdnjavanje

 


 

Saznajte kako izliječiti pupoljke bez nagađanja!

Nauite kako savreno suiti i izlijeiti pupoljke svaki put s ovom varalicom za lijeenje

Sign In or Register to comment.