Organska zemlja

Otvorena tema za sve one koji muku muce sa nabavom organske zemlje... Slobodno slike kacite svih organskih zemlji koje se mogu kupiti... Pozzz I samo green

«13

Comments

 • HHermicHHermic moderator

  Homeogarden

  DJELOVANJE:

   Prirodan, organski i višestruko upotrebljiv supstrat za sjetvu, sadnju i presađivanje svih vrsta biljaka. Upotrebljavamo ga za poboljšanje zemlje na vrtovima i travnjacima, jer zbog svoje jedinstvenosti poboljšava vodno – zračni režim u tlu i čini zemlju veoma rahlom te na taj način zadržava vodu u tlu i zemlji.

  UPOTREBA:

   Za sjetvu, sadnju i presađivanje svih vrsta biljaka, za miješanje sa slabijim zemljama i supstratima, pri pripremi novih gredica, pri sađenju novih travnatih površina, kod sađenja različitih biljaka kao što su ukrasne biljke, voćke, začini i sve vrste povrća.

  NAČIN UPOTREBE: 

  Odstranimo omot pakiranja – kartonski omot i foliju. Postavimo organski supstrat-blok u dovoljno veliku posudu ili još bolje – u tačke ili kolica. Jednostavno dolijemo primjerenu količinu čiste vode (iz slavine ili kišnicu), oko 20 – 25 l vode (2 kante za zalijevanje po 10 l). Voda brzo namoči blok supstrata tako da je organska zemlja pripremljena za oko 15 -25 minuta. Preporučamo, da blok više put potisnemo u vodu da ne ispliva na površinu, jer se s tim rastapljanje uspori. Preporučujemo, da malo premiješamo zemlju, da ne bi voda stajala na dnu posude ili tački. Dobiti ćemo pune tačke visoko kvalitetne organske zemlje. Organske blokove vrlo jednostavno rasporedimo po vrtu prije kiše, namočiti će se i nastati će visoko kvalitetna organska zemlja. Jedan blok zadovoljava količinu za poboljšavanje zemlje za 3-5 m2.

  NAJBOLJI REZULTATI:

   Ako upotrebljavamo organsku zemlju za direktno sađenje, preporučamo Vam prije sijanja, sađenja ili presađivanja dodati prirodno organsko gnojivo HomeOgarden Organski vrt u količini od 250 g na 50 l vreću. Sa Organskim vrtom će biljke dobiti dovoljno hranjivih tvari za normalan rast. Prema potrebi za dognojavanje koristimo HomeOgarden Organsko dognojavanje.

 • HHermicHHermic moderator


  Bio Plantella Univerzalna zemlja za bio vrt i cvijeće

  • od posve prirodnih sastojaka, odlična za organsku proizvodnju
  • idealna kombinacija treseta za optimalan vodo-zračni režim
  • bogata organskim hranjivim tvarima za bujne i zdrave biljke
  • dodana organska gnojiva koja povećavaju sposobnost apsorpcije vode i hranjivih tvari
  • jednostavna za nošenje i spemanje

  Opis:

  Kvalitetni univerzalni supstrat sadrži potpuno prirodne sastojke i stoga je odlično za uzgoj ekološkog povrća. Idealna kombinacija tri treseta osigurava optimalni režim vode i zraka, a dodavanje organskog gnojiva povećava sposobnost korijena da apsorbira vodu i hranjive tvari te povećava mikrobiološki kapacitet tla. Perlit poboljšava strukturu tla i pruža kvalitetnu prozračnost korijenima.

  Supstrat pruža idealne uvjete za dobar rast i razvoj biljaka, te osigurava osnovne prehrambene zahtjeve za biljke, čime se dobiva dobar usjev i lijep izgled biljaka.

  Nova tehnologija pakiranja omogućuje, da se supstrat komprimira u praktičnu kocku koja je jednostavnija za nošenje. Volumen se povećava gotovo dvaput kada se koristi (13,5 L kocke dostatno je za 25 l).

  Pakiranje:

  25 l

  Način uporabe:

  Supstrat je pogodan za sadnju i presađivanje svih biljaka u biljnom i ukrasnom vrtu, kao i za unutarnje biljke, začinsko bilje i grobove. Biljke se mogu posaditi izravno u supstrat ili se mogu miješati u tlo.

  Dognojavanje:

  Supstrat sadrži dovoljno hranjivih tvari za 3-4 tjedna, a zatim se preporuča redovito uspostaviti visokokvalitetnim 100% organskim biljnim hranjivom Bio Plantella Vrt. Odmah nakon sadnje sadnica prelijevajte otopinu Bio Plantella Vita koja pomaže biljkama da se oporave od stresa zbog presađivanja

 • HHermicHHermic moderator

  Homeogarden professional organska zemlja

  GLISTINAC- Ubrzava rast biljaka, poveća aktivnost korisnih mikroorganizama i oživljava zemlju.

  BIO UGLJEN – Omogoćava razvoj korisnih mikroorganizama i trajno regenerira zemlju.

  ZEOLIT – Uravnotežava, čisti i zadržava hranjiva u supstratu.

  KOKOSOVA VLAKNA – Izboljšavaju strukturu supstrata.

  100 % ORGANSKA HRANJIVA – Ubrzavaju cvatnju i prihranjuju biljke za slijedeća dva mjeseca bez upotrebe umjetnih gnojiva i soli.

  Supstrat nove generacije sa jedinstvenom formulom za presađivanje biljki. Supstrat sadržava smanjen udio bijelog treseta, dodan mu je crni huminski treset za bolji rast korijena, aktivni glistinac koji oživaljava tlo, ubrzava rast i povećava aktivnost mikroorganizama. Dodan bio ugljen služi kao osnova za razvoj mikroorganizama i sa time trajno regenerira tlo. Kokos vlakna izboljšavaju strukturu supstrata, dok vulkanski zeolit i glina služe za dugotrajnije zadržavanje vode i hranjiva. Supstratu je dodano i kameno brašno za dodane minerale (kalcij) te organsko gnojivo za početni rast biljaka. Supstrat sadržava 10 vrhunskih prirodnih komponenti.

  Sastav: Bijeli treset, crni treset , glistinac, bio ugljen sa dodanim huminskim kiselinama iz humusa kalifornijskih glista, kokos vlakna, zeolit, glina, kameno brašno, 100 % organsko gnojivo iz algi sa mikrohranjivima 3kg/m3 – N (ukupni dušik) 6 %, P205 (fosfor pentoksid) 7 %, K20 (kalijev oksid)8 %. N (ukupni dušik) 200-300 mg/l, P205 (fosfor pentoksid) 150-200 mg/l, K20 (kalijev oksid), 150-200 mg/l u mješavini supstrata.

  pH 6-7 – neutralan.

 • Ovo im je nešto novo, moram taj profi miks (Homeogarden Substratica) uzeti pod hitno, ona organska zemlja je u biti čisti kokos to mi samo u miksevima prolazi, par pokušaja uzgoja u čistom kokosu je neslavno završilo.

 • Ja ovu koristim, nikada me nije izneverila.


 • FloFlo admin
  edited March 2019

  Interesantan info za uzgoj u čistom kokosu sa canna sajta, grubo translated:

  "Shematski prikaz izmjene kationa u kokosovoj podlozi, kokosov supstrat može se sastojati od vlakana i vlaknaste prašine. Vlakna su najveiše korištene, a prašina je najmanje. Supstrat kokosa može se smatrati mješavinom mikroskopskih čestica koje nose negativni naboj. Svaka čestica privlači pozitivno nabijene ione. Stoga, prirodne, netretirane kokosove čestice imaju visoke razine natrij (Na +) i kalijevih (K +) iona. Tijekom uzgoja, ti se ioni otpuštaju čineći ih dostupnim biljkama. Nažalost, bivalentni ioni kao što su kalcij (Ca2 +) i magnezij (Mg2 +) vežu se na svoje mjesto na kokosov supstrat. To znači da ove hranjive tvari postaju manje dostupne biljkama, što može dovesti do nedostatka kalcija ili magnezija. Kada se upotrebljava "oprani i puferirani" kokosov supstrat (vidi desno), kokosov materijal se prethodno obrađuje s kalcijevim gnojivom kako bi se poboljšala izmjena kalija i kalcija.


  Kokosov supstrat tretiran na ovaj način vjerojatno neće vezati višak kalija ili će vezati kalcij i magnezij koje biljke trebaju. Rezultat: zdrave biljke koje ne pokazuju simptome nedostatka hranjivih tvari."

  Inače ne ispiram kokos substrat kada ga mixam sa humusom/zemljom, guanom itd, no ni trebaš, jer bakterije učine svoje, no za čisti uzgoj msm da je najbolje isprati dodatno kokos a i sami perlit u destiliranoj vodi sa podešenim pH, inače za organski uzgoj di mixam kokos sa zemljom, u zadnje vrime koristim ovo: https://www.plantplanet.de/hubey-algenkalkpuder-5kg (kalk od algi) zajedno sa guanom, wurm humusom, alfaalfa.. i miran :)

  Edit/

  Inače, meni na top 1 mjestu je: https://palaterra.eu/ što se tiče organske zemlje.. • HHermicHHermic moderator

  Neznam radioaktivac na koju mislis da je cisti kokos u biti... Ako se nevaram ti koristis onu presanu u kocku? Nju Sam isprva mijesao I ja Ali najbolje rez u cistoj toj presano Sam dobio I vrlo vrlo Sam zadovoljan... Ustalio mi se napokon nesto u growu a to je mix zemlje koji je u biti vrlo slican onoj novoj od njih... Zeolit, bat guano, silicium flash, presana kocka, Mykoriza, worm humus te peleti od Homeogardena organski vrt...

 • Pozz. Ovako, meni je dostupan ovaj supstrat

  Sljedece bi vjerojatno njega koristio. Sto mislite dal ce valjat ovaj supstrat?

 • FloFlo admin

  Koristio sam ja, ali samo žuto pakovanje:

  Nećeš sigurno ništa kod tog proizvođača substrata pogriješiti..

 • HHermicHHermic moderator
  edited April 2019

  Klasmann je jedan od najjaci I najboljih proizvodaca supstrata za bilje... Njegov Potground H je medu pravim supstrat ima napravljen I'm bas za nase bilje... Samo sjemba I vode...

  Za nekoga iskusnoga u growu ovakva pitanja mi nemaju smisla... Google je majka...

Sign In or Register to comment.