Opći trening s niskim stresom (LST)

CiliCili admin
edited January 2019 in Napredne tehnike

Opći trening s niskim stresom (LST) - LST je postupak savijanja stabljika i njihovo osiguranje na mjestu. Opća ideja je da se savijaju visoke stabljike dolje i dalje od sredine biljke kao što raste, tako biljka poprima više ravan i širok oblik. To bi trebalo započeti kada je biljka još uvijek sadnica jer će njezina mlada stabljika biti fleksibilna, dok stabljike starijih biljaka postaju krute i drvenaste. Neki uzgajivači koriste izraz "LST" kao krovni pojam za pokrivanje svih vrsta obuke postrojenja, dok drugi koriste ga za upućivanje samo na savijanje.

Plant Twisty Kravate se obično koriste za osiguravanje stabljika na mjestu nakon što ih savijaju, ali puno uzgajivača postaje kreativno (sredstva za čišćenje cijevi, meka žica, itd.). Samo nemojte koristiti ništa “oštro” poput žice od piletine, jer urezuje u biljku kako raste.

Nakon savijanja LST-a upotrijebite neto slino biljnim twisty vezama kako biste osigurali stabljike na mjestu ili e ubrzo rasti do mjesta na kojem su bile

Ovaj uzgajivač dosljedno je savijao najviša stabla dok su biljke rasle, što je rezultiralo ravnom, stolnom formom

Primjer uzgajivaa koji se brine o vrtu kanabisa savijanjem nad najviim stabljikama dolje i dalje od sredita biljke tako da raste poput stola

Kada biljka počne stvarati pupoljke, ovaj ravan, širok oblik rezultira višestrukim kolama koje su na istoj udaljenosti od svjetlosti

Primjer dva razliita biljka kanabisa s mnogim kolama - trening ini veliku razliku u prinosima


Trening s niskim stresom (LST)

Nebula Haze


Sadržaj

Što je trening s niskim stresom?

Kako funkcionira LST?

Korak-po-korak: Kako LST svoje biljke

 1. Vrh vaše biljke kanabisa  (izborno)
 2. Izradite "Star" oblik iznad 
 3. Pripremite se za procvat  - LST strategija

 

Uvod u trening niskog stresa (LST)

Low Stress Training ili LST je kao bonsai za biljke kanabisa. To je praksa laganog savijanja stabljika i vezanja na mjestu kako bi se drastično promijenio oblik biljke. To je učinjeno kako bi se stvorilo više web stranica pupoljaka, čak se izvukao baldahin, a sveukupno će vam pomoći učinkovitije korištenje svjetla. Korištenje LST-a može povećati prinose marihuane bez promjene postavke, a također je iznenađujuće zabavno! 

Primjer:  Svi ti pupoljci rastu na jednoj 18-inčnoj visokoj biljci u nekoj domaćoj kutiji za uzgoj.

Kanabis biljka koja je trenirao koristei tehnike kao to je LST proizvesti mnoge colas

Niska obuka za stres može se koristiti za uzgoj biljaka marihuane u bilo kojoj veličini ili obliku. Ovaj uzgajivač je obučio svoje otvorene biljke kanabisa da raste poput živica, trenirajući stabljike rastu uz ScrOG mrežu.

Primjer vanjske biljke marihuane koja koristi LST da raste ravne iroke biljke koje izgledaju kao ivice

Pogledajte cijeli  popis tehnika treninga biljke kanabisa
 

Kako koristiti LST za Vašu prednost

Što je "trening s niskim stresom" i kako se povećava prinos za uzgajivače kanabisa?

Trening s malim stresom koristi se za formiranje relativno ravnog, čak i nadstrešnica. To izlaže mnoga mjesta buda izravnom svjetlu umjesto samo glavnom glavnom pupolju. Kao rezultat, obučene biljke marihuane prirodno stvaraju više (i veće) pupoljke u istom okruženju ili okruženju od neobučenih biljaka.

Postoje i druge besplatne  tehnike treninga biljke kanabisa  koje su više "visoki stres", kao što je to što je biljka višestruka , ali LST neće opterećivati ​​vašu biljku ili usporavati rast, ako uopće. 

Dvije   biljke papaje bile su proizvedene tako da proizvode mnogo masnih, debelih kola!

Dvije papajine biljke s mnogo masnih gustih kola

LST je besplatna, nježna i učinkovita tehnika treninga za  sve  biljke kanabisa

Ideja LST-a je savijati i na drugi način nježno manipulirati kanabisom kako bi vaše biljke stvorile više glavnih "kola" ili pupova. Osim toga, trening s niskim stresom omogućuje vam proizvodnju biljaka koje rastu u željenom obliku i veličini, što domaćim proizvođačima daje mnogo veće prinose iz istih rasvjetnih rasvjetnih tijela. 

LST tehnika se može koristiti za smanjenje visine biljaka marihuane koje su previsoke za vašu namjenu, ili rastu više od drugih biljki kanabisa. LST vam omogućuje da zadržite ravnomjernu nadstrešnicu i dobijete što je moguće više pupoljka iz svog svjetla.

Prednosti treninga niskog stresa

 • Veći prinosi  od istih raste svjetla i postava

 • Potpuna kontrola  nad visinom, oblikom i veličinom biljke (korisno u zatvorenom i na otvorenom!)

 • Biljke proizvode  mnogo velikih pupova  umjesto samo jednog glavnog pupoljaka i puno sitnih pupoljaka

Ova biljka marihuane je samo jedan metar visoka, ali je zahvaćena masnim pupoljcima.

Vrlo LST biljka - pogled sa strane

Sada pogledajte "crijeva" ove biljke da biste vidjeli kako je ovaj oblik postignut s LST. Obučeno je da raste u spirali! 

Visokotemperaturna biljka na berbi - pogled odozgo

Glavna stabljika najprije se sagnula i udaljila od središta biljke, u stranu. Nakon toga, uzgajivač je nastavio savijati glavno stablo u krugu oko biljke. Kao rezultat toga, nekoliko vrhova donjeg rasta poraslo je i postalo kola s debelim debelim pupoljcima, dajući mnogo veći prinos nego da je postojala samo jedna glavna kola.

LST omogućuje bolju raspodjelu svjetla jer su svi dijelovi biljke (i stoga svi potencijalni pupoljci) smješteni na odgovarajućoj udaljenosti od rasvjetnih tijela. 

Kada je u pitanju raste unutarnji prostor, pupoljaka na pravoj udaljenosti od vašeg raste svjetla (u "Sweet Spot") proizvode najveće pupoljke.

Čekaj,  kakva bi moja rasvjeta trebala da raste iz mojih biljaka? Koje je slatko mjesto za moje posebno raslo svjetlo? Saznajte više o raspadu kanabisa ovdje .

Postotci na stranama sljedećeg dijagrama opisuju koliko svjetlosti dolazi do vaših biljaka u skladu sa Zakonom o inverznom kvadratu intenziteta svjetlosti .

Prirodni vs LST - Razumijevanje Grow Light Sweet Diagram

Kao što možete vidjeti, intenzitet svjetla brzo opada dok se udaljavate od svjetla! Trebate trening da biste dobili više pupova u tom slatkom mjestu.

Zašto se smjestiti sa samo jednom velikom kolom kad bi mogli imati mnogo velikih kola?

Primjer biljke marihuane bijele udovice s mnogim ogromnim kolama kao rezultat LST treninga
 

Kako radi trening niskog stresa?

Trening s niskim stresom uključuje savijanje neposlušnih grana i korištenje vrtne žice ili mekih veza za držanje grana tamo gdje ih želite.

Većina uzgajivača koristi LST pokušavajući održati svoje biljke kratkim i širokim kako bi iskoristili svjetla koja rastu (ili moguće sunce), što znači da želite saviti bilo koju granu i zaštititi ih od drugih grana, tako da ponovno stvarate širi baldahin s mnogim kolama za rast iz pupoljaka.

Savijte previsoke grane dolje i dalje od središta svoje biljke. Vežite ih. Ponavljajte sve dok biljka nije ravna!

Ako neke od kola postaju više od ostalih ...

Ako bilo koja kola postanu via od ostalih na biljci marihuane kao to je ova

Savijte one najviše, sve dok ne budu iste visine kao i međusobno, i osigurajte ih s nečim poput uvrnute kravate ili kravata . Ako je potrebno, ponovite postupak.

Evo te iste biljke marihuane nakon treninga biljaka - primijetite kako su sve cole iste visine i biljka sada ima ravnu stolnu povrinu

Kako biljka počinje stvarati pupoljke, ona će tvoriti višestruke kolje, jer se sve kola nalaze na vrhu biljke i dobivaju izravno svjetlo

Primjer biljke marihuane koja je obuena za stvaranje viestrukih kola putem LST

Nakon žetve svih pupova, možete vidjeti "kostur" biljke. 

Primjer LST biljke kanabisa nakon etve

Neki uzgajivači vole instalirati prsten od  rajčice,  tako da postoji nešto što može pridodati biljci osim samog lonca. Oni također mogu ponuditi dodatnu podršku ako biljka postane vrlo velika na cesti.

Primjer biljke kanabisa s kavezom od rajice - kavez moe biti koristan za LST

Ovaj uzgajivač je stavio nekoliko  bambusovih uloga  u svaki lonac, koji se također može koristiti za podršku.  

Primjer instalacija kanabisa s bambusovim kolcima - to olakava LST

Kada uzgajivači počnu uzgajati svoje biljke, opća je ideja lagano povlačiti grane od sredine biljke, tako da biljka izgleda kao zvijezda kada se gleda odozgo. To pomaže izlaganju donjih grana većem broju svjetlosti, dok su biljke kratke.

Mnogi uzgajivači odrezati ili stisnuti svoje vrhove  prije početka LST rada. To nije potrebno, ali može biti korisno. Razlog za uklanjanje vrhova je razbijanje apikalne dominacije biljke kanabisa, cijepanje glavne kola i pružanje simetričnije baze biljke za trening.

Saznajte više o "Topping" vaše kanabis biljke

Definicija preljeva biljke kanabisa - rezanje vrha stabljike

Međutim, svaka tehnika rezanja se zapravo ne smatra LST. LST je jednostavno čin stvarnog savijanja i manipuliranja stabljika. Druge  tehnike obuke biljaka  često se koriste uz LST kako bi se postigli najbolji rezultati, a preljev biljke kada je mlad, jedan je od najpopularnijih načina za "postavljanje pozornice" za LST. Ali preljev vaše biljke nije za svakog uzgajivača. U ovom članku,  korak-po-korak LST udžbenik u nastavku , provest ću vas kroz cijeli proces kako LST biljke kanabisa, uključujući bilo koje posebne tehnike obuke biljaka.

Evo sjajnog LST primjera koje Santacabrera  pokazuje kako lagano savijati srednji dio biljke dolje i dalje od centra  bezrezanja biljke. Umjesto da odsiječe glavnu kolu, jednostavno ju je savio poput svih ostalih bočnih grana

Kako LST auto-cvjetnice biljka sliku Santacabrera

Auto-cvjetnice sojevi:  Oni koji su raste auto-cvjetnice sojevi su često ohrabreni da preskočite rezanje dio i ići ravno u LST. Automatsko cvjetanje biljaka prolazi kroz čitav svoj život u samo 2-3 mjeseca i možda neće imati dovoljno dugo vegetativno razdoblje da bi se biljka oporavila od tehnike rezanja / prelijevanja ako krenu krivo. Međutim, auto-cvjetnice sojevi mogu biti topped ako to učiniti pravo! Saznajte kako pravilno trenirati auto-cvjetnice ovdje .

Nakon što se stabljika savije nad biljkom, svaki od čvorova rasta na stabljiki može postati nova kola ako su izloženi svjetlu i zraku

Ti vorovi rasta postat e kola kada budu izloeni svjetlu i zraku

Na kraju će svi savjeti za rast na horizontalnoj grani početi rasti prema gore prema svjetlu i postati punom cvijetom.

Nakon što se biljka u početku savija, moguće je da će se rast usporiti dan ili dva dok se biljka oporavi, pogotovo ako su stabljike oštećene u procesu. Ali obično s LST-om malo vremena za oporavak i biljka se vraća na posao kao i obično. Često će u samo nekoliko sati biti uperili svjetlo na svjetlo.

Ako planirate koristiti LST, ja visoko preporučiti uzimajući spool biljka kravate, twisty kravatu ili obložene žice za vezivanje svoje biljke dolje sa. Postoje mnoge opcije dostupne u vašem lokalnom vrtu dućan ili online, ili možete rig nešto zajedno. Više o tome u nastavku . To vam daje moć da oblikujete oblik svoje biljke kao umjetnik.

Nemojte koristiti niti ili bilo što oštro za vezivanje biljaka za LST!

Sve oštre može urezati u vaše biljke dok rastu, što ne želite. Otvorene rane nisu dobre za rast kanabisa. Ali mekane žičane veze, upletene kravate, ili bilo što mekano i savitljivo, savršeno će funkcionirati bez povreda vaših biljaka.

Twisty kravate su dobre za manje stabljike

Kravata se koristi za dranje stabljike

Meke žičane veze su mnogo jače i mogu se zadržati u gotovo svakoj situaciji

Prsten od mekane ice koristi se za sigurno dranje cijevi

Stabla koja se savijate s LST-om mogu biti vezana za posude u kojima se nalaze vaše biljke, vašu hidroponsku kantu, kavez od rajčice  ili većinu svega o čemu se možete sjetiti.

Moj glavni savjet je da se pobrinete da svoju biljku pokupite kao jednu cjelinu. Nemojte usidriti bilo koji dio svoje biljke na pod ili će biti teško pomaknuti biljku! 

Trening s niskim stresom potiče biljke da rastu i šire

Primjer guste biljke marihuane uzgojene pod LED-om i CFL-om - osposobljena je za proizvodnju vie kola

Saznajte kako jedan uzgajivač koristi Low Stress Training za stvaranje "Screen of Green" u svom vrtu kanabisa .

Neki uzgajivači također  nježno  savijaju fleksibilne grane dok se ne ugrizu ili ne zgnječe savijeni dio između prstiju kako bi uzrokovali lagano oštećenje savijene točke. Ova tehnika je poznata kao  super obrezivanje .

Kad primijetite da neke stabljike postaju viši od drugih, savijte ih i osiguravajte ih. To osigurava lijepo ravan krov!

Primjer treninga s malim stresom kanabisa u akciji

U osnovi, obučavate biljku da preraste u željeni oblik, kao što je drvo marihuane bonsai. Vi trenirate biljku polako i pazite da ne povrijedite biljku. Vi ne želite da ugrizte bilo koju od grana, i nikada ne pokušavate saviti krute grane ili će se jednostavno odlomiti.

Ako slučajno povrijedite biljku, a vi stvorite otvorenu ranu, važno je zalijepiti ranu kako bi je držali zatvorenom, a istovremeno pružiti potporu stablu. Traka djeluje kao zavoj i lijeva sve dok biljka ne zacijeli.

Ako slučajno ugrizete drvo dok ga savijate, odmah ga zalijepite! Većinu vremena vaša biljka će se oporaviti.

Koristeći samo LST metodu, možete uzgajati biljku koja odgovara gotovo svakom željenom obliku.

 

Kako LST svoje biljke kanabisa

Potrošni materijal za obuku niskog stresa

Nabavite vrste veze s biljkama na Amazoncom - one su savrene za trening s niskim naprezanjem bilo koje biljke kanabisa Nabavite Soft Wire vez na Amazoncom - oni su savreni za obuku velikih visokih biljaka kanabisa iako su pretjerane za manje biljke

Nabavite otre makaze posebno napravljene za rezanje biljaka poput kanabisa na Amazoncom

Što se još može koristiti za osiguranje biljaka? Vidio sam da se uzgajivači koriste čistačima cijevi, žicom obloženom i još mnogo toga. Možete koristiti gotovo sve što nije oštro ili tanko poput vrpce (žica može nakon nekog vremena izrezati u "kožu" biljke).

 

Korak 1: Pokrenite svoju mladu biljku kada ima 4-6 čvorova. 

Napomena:  raste s automobilima? Saznajte kako napraviti vrhunac automatskog cvatnje!

Pročitajte cijeli vodič o tome kako nadograditi biljke kanabisa  ili upotrijebite sljedeće brze vodiče:

Svrha svake tehnike rezanja kanabisa je razbiti  apikalnu dominaciju  biljke kanabisa. Kada izrežete "deblo" ili glavnu stabljiku biljke kanabisa, biljka nastoji početi granati i dopustiti da se savjeti za niži rast uzdignu i postanu kola.

Topping olakšava LST biljku kanabisa, jer ste dobili više simetričnu "platformu" za izgradnju svoje baze off od radite samo s jednim glavnim stabljike. Koristeći tehniku ​​osposobljavanja za prelijevanje potaknut će vaše biljke da počnu rasti i šire.

Radije bih na vrhu svoje biljke kada su narasla 4-6 čvorova, iako su neki uzgajivači ranije. Ja obično top biljke dolje na 3. čvor, koji čini više simetrična baza u odnosu na preljev više gore na biljci. S preljevom uvijek završavate s dvije glavne kola koje se razdvajaju na istom mjestu na stabljici.

Neka biljka uzgaja 6 vorova

Ne dopustite da vaša biljka kanabisa dobije veću količinu od ove prije nego što prelijete ako možete pomoći!

Ovo je krupni plan mlade biljke koja je narasla 6 vorova

Ako prerano počnete uzgajati biljku, to može dovesti do rasta štetočina i biljka može potrajati da se oporavi. Vaša biljka bi trebala biti zdrava i brzo rasti. Snažna biljka brzo će se oporaviti od preljeva, ali vrlo mlada ili sporo rastuća biljka može biti zakržljana danima ili tjednima od jednog preljeva. 

Iako se može činiti protuintuitivnim, ostavljajući biljci da rastu 6 čvorova prvo može učiniti cijeli proces lakšim, jer u tom trenutku postoji vrlo mala šansa za zaustavljanje biljke.

Vrh dolje do trećeg čvora

Kao što smo ranije objasnili, "preljev" znači odrezati vrh biljke ili stabljike. Na slici ispod, vrh biljke je uklonjen, tako da su ostala samo 3 čvora (parovi ventilatora).

Vrh do treeg vora

Kada prelijte, ostavite mali dio starog stabljike iznad točke točenja. Znam da je ovo teško za one koji žele sve učiniti potpuno ravnomjernim i urednim. No, ostavljanje malo dodatnog stabljike pomoći će spriječiti vaše "laktove" od cijepanja dok se ne zgusnu.

Glavni tehniki dijagram tehnike

Mali savjeti za rast ugniježđeni u V svakog lista ventilatora postat će vaše nove kola, stoga budite oprezni da ih ne povrijedite!

Pazite da ne otetite vrhove rasta

Nakon toga, vrijeme je da svoju biljku ostavite prirodno na neko vrijeme, dok se ne uzgaja nekoliko novih čvorova na svakom od dva glavna savjeta za rast.

Napomena: Neki uzgajivači će se više puta okretati kako bi stvorili "mnogostrukost" na dnu svake biljke. Saznajte više o manifolding:  https://www.growweedeasy.com/manifold

 

Korak 2: Savijte se iznad najviših stabljika i vežite ih. 

Bitno je da započnete bilo koji trening niskog stresa što je prije moguće. To je najbolje početi kada je biljka je vrlo mlad, iako s LST,  to je bolje ikad nego kasnije, a bolje kasnije nego nikad.

Glavna ideja je zadržati sve stabljike na istoj udaljenosti od svjetlosti. Dakle, želite neprestano savijati najviša stabla sve do razine ostalih, i upotrijebiti upletenu kravatu kako biste je osigurali na mjestu.

Čak i ako nikada ne napunite biljku, možete ga jednostavno saviti u smjeru u kojem želite da ide

Ova mlada biljka je savijena i vezana uz LST trening s niskim stresom

Još jedna osnovna tehnika je stvaranje "oblika zvijezda" odozgo. Kako vaša biljka raste, savijte se stabljike dolje i daljeod sredine biljke, vežite ih. 

Pomou LST-a stvorite simetrini oblik Zvijezde kada gledate na biljku odozgo

Ako niste bili u mogućnosti ili niste odlučili da ne postavite svoje biljke, morate se saviti nad glavnim stabljikom. Evo dva primjera kako to izgleda odozgo:

Kako LST auto-cvjetnice biljka sliku Santacabrera

Primjer koritenja LST-a za savijanje glavne stabljike biljke

Uvijek savijanje najviši proizlazi dolje rezultate u biljke s ravnim baldahinom

Kanabis biljka - LST je koriten kako bi ova biljka raste gotovo potpuno ravna

Neke vrste / grane će se lakše savijati od drugih. Mladi rast je gotovo uvijek lakše saviti nego stari rast.

Bend Stems kada su još mladi i fleksibilni!

Ako namjeravate LST svoje biljke, dobit ćete najbolje rezultate počevši rano jer je lako saviti stabla kada su mladi i fleksibilni. Kako stabljike stare, postaju tvrde i drvenaste, pa ih je teško saviti bez lomljenja!

Tehnika savijanja - pokušajte savijati samo fleksibilne dijelove stabljika koje se nalaze u blizini vrhova

Prilikom savijanja stabljike marihuane pokuajte saviti gdje je fleksibilna a nalazi se u blizini vrhova stabljika
 

Savjeti za savijanje i taktike

Kako točno savijate svoje biljke?

Glavne ideje koje trebate imati na umu ...

 • Budite blagi -  Uvijek se polako i pažljivo savijte. Uvijek možete savijati više, ali ne možete poništiti slomljenu stablu

 • Samo savijte meki rast -  Noviji rast je mekan i savitljiv, tako da se lako savija prema vašoj volji. Važno je usredotočiti se na savijanje novih, najfleksibilnijih dijelova biljke kako bi se izbjeglo lomljenje. Ako se stabljika osjeća ukočeno, vjerojatno će se slomiti ako je pokušate saviti.

 • Start Training Early  - Započnite trening niskog stresa rano u biljnom životu kako biste izbjegli svaki pokušaj savijanja debelih stabljika. Ako od početka radite na treningu biljaka, samo ćete morati savijati novi rast i lakše će ići.

 • Uvjerite se da su kravate sigurno pričvršćene na biljke  - Ne dopustite da žice ili kravate "ostružu" ili skliznu preko površine stabljike, jer to može uzrokovati abraziju (zamislite da nešto trlja po vašoj koži sve dok ne postane sirovo). Ako imate poteškoća da određeno stablo ostane dolje bez klizanja, pokušajte osigurati da stabljika bude na više mjesta tako da se sav stres ne postavlja samo na jedan dio stabljike.

Kratki sažetak: učinite to barem jednom tjedno! 

 1. Odaberite previsok stabljiku koju želite saviti

 2. Provjerite je li stabljika savitljiva na mjestu gdje ga namjeravate savijati - ako je previše kruto da biste se lako pomicali, odaberite mjesto koje je više na vrhu

 3. Zavrtite zavojnicu na kuku i nježno je zakačite oko stabljike

 4. Zakačiti drugi kraj biljke vezati na kontejner nakon što je stablo savijeno koliko želite - to će držati stabljiku na mjestu

 5. Ponovite za sve druge stabljike koje su više od ostalih

Ovaj uzgajivač koristi biljne kravate za proizvodnju biljke kanabisa i pokazuje sve gore navedene korake

U osnovi, obučavate biljku da preraste u oblik koji želite, stvarajući vlastito drvo kanabisa bonsaija. Uvijek savijte stabla polako i pazite da ne povrijedite biljku. Vi ne želite da otkačite bilo koju od grana, pa nikada ne pokušavajte saviti krute grane; oni će se jednostavno prekinuti.

Kako osigurati vezu s stranama kontejnera

 • Ako ste odabrali nešto napravljeno za obuku biljaka, kao što su biljne kravate ili mekane žičane veze, može vam biti mnogo lakše osigurati kravate, jer se one mogu saviti kako bi se uhvatile za gotovo sve, poput usana spremnika za biljke.

 • Neki uzgajivači buše rupe oko gornjeg kontejnera kako bi se vezice mogle osigurati kroz rupe

 • S posudama od tkanine, stranice se mogu probušiti (na primjer sigurnosnim klinovima), a vezice se mogu pričvrstiti na sigurnosnu iglu

 • Mnogi uzgajivači drže nešto u tlu i koriste ga kao sidro kako bi vezali, primjerice,  bambusove  ili rajčice .

 • Doista možete postati kreativni!

Nemojte  vezivati ​​svoje biljke na takav način da ih nećete moći ponuditi ili premjestiti! Kasnije ćete zažaliti! Na primjer, ne osiguravajte veze s nečim na zemlji ili nečim drugim u rastućem prostoru. Pokušajte napraviti samostalni spremnik koji možete pokupiti i pomicati bez ometanja bilo koje veze. Zbog toga mnogi uzgajivači pridaju veze sa stranicama svojih spremnika.

Budući da je kravata pričvršćena na lonac, cijela biljka se može pokupiti i premjestiti bez slučajnog izvlačenja kravata, lomljenja stabljika ili na drugi način zataškavanja LST posla

Ovaj kanabis LST je uinjen spajanjem sigurnosnog zatika kroz tkaninu Smart lonca

Još jedan primjer spajanja vaših veza s nečim što će uvijek ostati vezano za vašu biljku i njezin kontejner

Ova biljka kanabisa bila je vezana za LST a veze s biljkama bile su zakaene na stranu spremnika tako da se cijela biljka lako moe pomaknuti bez zbrinjavanja LST-a

Nećete moći trenirati svoju biljku samo jednom i to je to. U procesu obuke biljke treba paziti na biljke kanabisa kako biste polako mogli stvoriti oblik koji tražite. Također vam pomaže da brzo uočite sve neuredne grane tako da ih možete saviti prije nego što postanu previše ukočene.

Jedna stvar koju treba zapamtiti, savijene stabljike odmah "shvaćaju" da su bočno, i svaki dio koji nije vezan odmah će početi ponovno rasti. Nevezani dijelovi zdrave biljke ponovno će se pokazati za samo nekoliko sati. Ako provjerite svoje biljke nekoliko sati nakon savijanja, moći ćete vidjeti točno što mislim. 

Ovo je slika biljke kanabisa odmah nakon LST sjednice - većina stabljika je na njihovoj strani

Vrt kanabisa odmah nakon to je uzgajiva savio sva stabla s blagim LST

17 sati kasnije, svi dijelovi nevezane biljke stajali su natrag

17 sati nakon LST biljka se potpuno okrenula prema gore

Zbog brzog oporavka biljke kanabisa u vegetativnom stadiju, LST se može koristiti za stvaranje kratkih, gustih biljaka u vrlo kratkom vremenu. 

Bez obzira na to kako osiguravate vašu biljku, glavna ideja je da ona drži grane u željenom obliku, a da pritom dopušta da  lako rastu vaše biljke dok one postaju veće.

To vrijedi ponavljati,  nemojte  vezivati ​​svoje biljke na takav način da ih nećete moći ponuditi ili premjestiti! Kasnije ćete zažaliti!

Ako slučajno ugrizete stabljiku, zalijepite je odmah poput glave - biljka će se brzo zacijeliti sve dok se dva slomljena kraja čepa čvrsto drže

Uz LST, dobit ćete najbolje rezultate ako provjerite na svom postrojenju barem svakih nekoliko dana da biste vidjeli je li bilo koje stabljike izvan mjesta, tako da ih možete brzo saviti gdje želite.

 

Korak 3: Pokrenite fazu cvatnje

Nastavite s rastom biljke tijekom vegetacije dok ne dobijete željenu visinu, širinu i oblik.

Spremni ste za početak cvatnje kada…

 • Pretvorili ste svoju biljku kanabisa u horizontalnu tablicu

 • Dosegli ste polovicu željene visine biljke (budući da se biljka može udvostručiti nakon prebacivanja na fazu cvatnje)

Saznajte kako započeti fazu cvjetanja promjenom rasporeda svjetla:  https://www.growweedeasy.com/light-schedules

Uzgojem u vrtu - ovaj uzgajiva koristi LST kako bi osigurao biljke i stvorio ravan irok baldahin kako bi iskoristio svjetla koja rastu

LST u fazi cvatnje

Kada se biljka kanabisa prebaci na fazu cvjetanja, može se udvostručiti u prvih nekoliko tjedana. To je poznato kao rastezanje .

No, taj novi rast treba kontrolirati tako da možete održavati nevjerojatnu nadstrešnicu na kojoj ste radili tijekom cijelog života biljke!

Dakle, kada vaša biljka počne cvjetati, trebate nastaviti paziti i koristiti LST prvih nekoliko tjedana, ako je potrebno, dok vaša biljka prolazi kroz svoj konačni rast. Tijekom tog razdoblja, trebali biste pokušati izbjeći dodirivanje novih pupova koliko god možete, ali ne brinite ako se to dogodi malo - mi smo samo ljudski

LST je koriten na ovoj biljci marihuane kako bi je ohrabrio da se iri i iri

Nakon prvog mjeseca cvatnje, vaš je posao prilično velik kao LST. Uf! Sada možete sjediti i čekati da se vaši pupoljci udebljaju. U ovom trenutku, vaša biljka stavlja svu svoju energiju u izradu cvijeća / pupova, a vaša biljna struktura neće se promijeniti tijekom posljednjih nekoliko tjedana cvatnje.

Nakon prvog mjeseca cvjetanja, najbolje je koristiti LST samo štedljivo po potrebi, kao kad imate problematičan kljun koji odvaja svjetlo drugim dijelovima biljke, ili ako je kola prerasla u svjetlost koja raste.

NE preporučuje se da  LST započnete  dok cvjetaju biljke marihuane. Pravilan LST mora započeti kada je biljka u vegetativnom stadiju, jer u vrijeme kada ste u potpunosti u fazi cvjetanja, većina biljnih struktura je već formirana.

Ako ste ispravno ušli u vegetativnu fazu, vaša biljka bi prirodno trebala početi uzgajati nizove kola duž ravnog stola koji ste proizveli, a vi ćete dobiti biljke koje proizvode veće prinose iz vaših istih rasvjetnih biljaka.

Ove dvije biljke proizvele su gotovo pola kilograma i pol pod 600W rastom svjetla zbog LST i drugih metoda obuke biljaka
Obuena biljka kanabisa pokazala je svoje redove kola pokrivenih u pupoljku
pogledaj cijeli dnevnik  o ovoj žetvi)

Dok provodite vrijeme u obuci i promatrate svoje biljke, početi ćete bolje razumjeti što radite. Preporučujem vam da pogledate neke videozapise s vremenskim odmakom od kanabisa kako biste bolje shvatili kako raste biljka kanabisa.

Lijep primjer LST-a trening s niskim stresom - pogledajte te debele kolje

To je to! Sada imate sve alate koji su vam potrebni da biste postali LST majstor i stvorili vlastite vlastite goleme žetve!

Uzgajiva koji sui tone pupoljaka kanabisa - LST vam moe pomoi da postignete takve prinose

Comments

Sign In or Register to comment.